Slovenský operátor 4ka nabízí zcela neomezený tarif za pět set korun

24
Slovenský operátor 4ka nabízí zcela neomezený tarif za pět set korun
  • Neomezený tarif má příznačný název TO.∞
  • Za 20 € může zákazník neomezeně volat, SMSkovat i datovat
  • Zajímavé jsou i další tarify řady TO

Vzpomínáte na marné vyhlížení čtvrtého mobilního operátora na českém trhu? U našich východních sousedů dopadlo vše jinak a i na tak malém trhu, kterým Slovensko je, se 5. října 2015 zrodil čtvrtý mobilní operátor, který se pojmenoval velmi jednoduše a trefně – Štvorka, případně psáno jako 4ka. Prodrat se mezi zaběhnutou trojici operátorů samozřejmě neměl a nemá snadné. Značný deficit má Štvorka především co se týče pokrytí a využívá tak národního roamingu v síti Slovak Telecom (původní T-Mobile Slovensko).

Zatímco v České republice sledujeme rádoby revoluci u T-Mobile a tiše závidíme speciální tarify, například pro Ministerstvo financí, na Slovensku se zákazníci mohou „za pár eur“ utrhnout ze řetězu. Základní kostru představují tři paušální tarify TO. Nás nejvíce zajímá ten vůbec nejvyšší TO.∞. Příznačné označení s ležatou osmičkou značící nekonečno je zcela na místě. Za 20 € (535 Kč) uživatel získá možnost neomezeného volání a SMSkování do všech slovenských sítí. Navíc dostane neomezené datové služby v rámci domácí sítě operátora 4ka a také národního partnera Slovak Telecom.

4ka
Tarif TO.∞
měsíční paušál 20 € (535 Kč)
volání neomezeně
SMS neomezeně
data neomezeně

Aktuálně navíc operátor přidává také zajímavou slevu a tarif můžete mít do konce dubna jen za 15 € (400 Kč). Říkáte si, že to přeci musí mít nějaký háček? Nemá, pokud opomeneme slabší pokrytí. Hlasové služby již operátor poskytuje 99 % obyvatel Slovenska, nejmodernější sítí LTE pak pokrývá zhruba 66 % obyvatel. S ohledem na národní roaming, který se na tarif TO.∞ vztahuje, to však nemusí uživateli příliš vadit.

4ka (Štvorka)
Mapa pokrytí operátora 4ka (Štvorka)

4ka myslí i na méně náročné zákazníky. Prostřední tarif nabízí za 10 € (270 Kč) 300 volných minut a stejný počet SMS zpráv + velmi slušný datový limit. Ve vlastní síti jde o 15 GB, v síti národního roaminogévho partnera pak o 1 GB. Do vlastní sítě navíc od 3. minuty voláte zadarmo. Stále vám přijde, že je tarif pro vaše nároky naddimenzovaný? Je zde i tarif TO.10, který za 7,5 € (200 Kč) nabízí 100 volných minut a stejný počet SMS + 10GB datový limit v síti 4ka. V síti národního roamingového partnera jde o 1 GB. Po 3. minutě voláte v síti 4ka opět zadarmo.

Tarif TO.15 Tarif TO.10
paušál 10 eur (270 Kč) 7,5 eur (200 Kč)
volání a SMS 300 minut / SMS 100 minut / SMS
data 15 GB / 1 GB 10 GB / 1 GB

Zdroje: 4ka.sk, sk.wikipedia.org

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 18. 4. 2017 21:42
To čo píšete v článku nie je pravda.
To nekonečno síce poskytuje dáta neobmedzene ale len v sieti 4Ka a ( len 1 Gb v sieti národného operátora)
Výhoda 4ky je cena áno ale obrovská nevýhoda a to za čo si 4ka znáša najväčšiu kritiku je že má pokrytie iba v mestách. Akonáhle vyjdete vonku z mesta už ste na sieti národného roamingu a teda je Vám to celé na nič. Podotýkam že 4ku mnohý kritizujú práve za to že akosi nemá záujem pokrývať obce a oblasti mimo mesta a teda je dátový balík od nich naoko lákaví ale v praxi žiadny bonus neprináša veď kto potrebuje dáta v meste ? Kde je na každom rohu wifi. Skôr sú potrebné mimo mesto a to na cestách alebo na chate a tam ich teda budete hľadať márne.
Dúfam že sa to čoskoro zmení a 4ka bude pokrývať aj menšie obce a rekreačné oblasti aby to malo aspoň aký taký význam.

Edit: Tak nakoniec sa zdá že som nemal pravdu ja a že v národnom roamnigu je to neobmedzene.

Edit 2: Tak ja som vedel že tam je nejaký zádrhel a to že vraj ( nemám skúsenosť len čo som čítal v diskusii na inom webe) tie neobmedzené dáta v národnom roamingu sú len 2G čiže ako keby ani neboli....
Michal Pavlíček
Vycházíme z informací od operátora a jeho ceníku. Podmínky dělení datového limitu na síť 4ka a národního roamingového partnera platí pro dva nižší tarify.
U tarifu To.∞ je znění následující: Objem dát vo vlastnej sieti 4ky (4G, 2G) a v národnom
roamingu v sieti obchodného partnera neobmedzene.
Zdroj: https://www.4ka.sk/media/docs/Cennika_Moja_4ka.pdf
Lukáš
stačí pohled na mapku pokrytí a není co závidět. raději dráž a kvalitně, než tuhle somařinu.
All mobile
All mobile
Není to špatný, alespoň nějaká možnost.Mě Operátor nabízí neomezený tarif (FLAT) za 133,-Kč /měs.K tomu možnost neomezená data tedy bez FUP za 303,- Kč. Vše s DPH. Operátor O2.
Ale jiní mají i lepší nabídky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze