Nové tarify T-Mobilu přináší více dat, revoluci však ani náhodou

Náš druhý nejstarší operátor dnes představil své nové hlasové tarify. Přinášejí více mobilních dat, jak zákazníci žádají. Bohužel se ale operátor vydal cestou zdražení a přidání nijak velkého datového objemu. Nejvíce utrpí zákazníci hledající levný tarif. Základní nabídku totiž tvoří tarif Mobil S s cenou 499 Kč a dvouletým úvazkem u operátora. Vrcholný tarif vás vyjde na bezmála 2,5 tisíce korun.

T-Mobile logo 2016 - 720

Doposud zákaznici T-Mobile využívali již letité tarify, které kromě neomezeného volání a SMS zpráv nabídly 1,5 GB dat za 749 Kč, přičemž další data jste si mohli přikoupit. Tento nejpopulárnější tarif byl doplněn nižším tarifem, který nabízel neomezené volání do domácí sítě, neomezené SMS do všech sítí a 50 MB dat za 349 Kč. Jasná volba pro méně náročné zákazníky, kteří si současně mohli přikoupit větší datový limit.

Nepřehlédněte:

Dnes T-Mobile na tiskové konferenci představil zcela novou nabídku tarifů. Ty mají jednodušší názvy a měly by uspokojit uživatele dychtící po datech. Povedlo se? Spíše ne. T-Mobile si nadále lebedí ve specifickém českém rybníčku a nad změnami nelze skákat radostí. Základní tarif totiž výrazně podražil. Nyní zákazník zaplatí minimálně 499 Kč a získá neomezené volání, jednu SMS za 1,50 Kč a 500 MB dat. Pakliže se neupíše na dva roky, bude měsíčně platit nemalých 649 Kč. Patrně nejpopulárnější tarif také podražil a vyjde na 799 Kč. Těšit se v tarifu Mobil M můžete na neomezené volání a SMS a 4GB datový limit. Zde jde o solidní nárůst oproti dřívějším 1,5 GB, avšak při ceně téměř osm set korun by mnozí čekali více.

V tabulce níže můžete vidět vyšší tarify, u kterých se zvětšuje datový limit, a to až na 60 GB měsíčně v případě tarifu Mobil XXL. Ten však váš rozpočet zatíží téměř 2,5tisícovým měsíčním paušálem.

Mobil S Mobil M Mobil L Mobil XL Mobil XXL
paušál s úvazkem 499 Kč 799 Kč 999 Kč 1 499 Kč 2 499 Kč
paušál bez úvazku 649 Kč 949 Kč 1 149 Kč 1 649 Kč 2 649 Kč
volání neomezeně neomezeně neomezeně neomezeně neomezeně
SMS 1,50 Kč / SMS neomezeně neomezeně neomezeně neomezeně
datový balíček 0,5 GB 4 GB 8 GB 16 GB 60 GB
příspěvek na telefon 1 000 Kč 2 000 Kč 4 000 Kč 4 000 Kč 4 000 Kč

Novou nabídku tarifů T-Mobile spustí v neděli 2. dubna, přičemž potěšit může, že EU roaming je již zahrnutý v cenách. Zákazníci s novými tarify tak budou moci služby používat bez jakýchkoliv příplatků v celé Evropské unii. Ke všem tarifům navíc zákazník získá příspěvek na nákup nového telefonu. To samozřejmě platí s úvazkem na dva roky. Pokud nevyčerpáte všechna data během jednoho měsíce, automaticky propadávají a nepřevádějí se do dalšího měsíce. Nepříjemnou zprávou také je, že po vyčerpání datového balíčku se internet zcela zastaví. Jedinou možností, jak se opět připojit, bude dokoupení dalšího balíčku.

Opomenout nesmíme ještě speciální tarif, kterým operátor cílí na mladé uživatele, kteří takřka nevolají a nepíší SMS zprávy. Pro ně je připraven tarif Mobil DATA, který za 499 Kč nabízí 10 GB dat. Již však chybí volné minuty i SMS zprávy. Za minutu hovoru zaplatíte 3,50 Kč, jedna SMS zpráva vyjde na 1,50 Kč.

Mobil DATA
paušál s úvazkem 499 Kč
paušál bez úvazku 649 Kč
volání 3,50 Kč / minutu
SMS 1,50 Kč / SMS
datový balíček 10 GB

Všechny uvedené tarify lze kombinovat s – taktéž nově spuštěnými – hlasovými, SMS a datovými balíčky. Zákazník si tak může svůj tarif navyšovat o další jednotky mobilních služeb podle svých potřeb.

Hlasové balíček cena
50 minut 100 Kč
100 minut 200 Kč
neomezený 400 Kč
SMS balíčky cena
50 SMS 50 Kč
100 SMS 100 Kč
neomezený 200 Kč
Datové balíčky cena
400 MB 99 Kč
1 GB 199 Kč
2 GB 299 Kč
4 GB 399 Kč

Zbývá dodat, že se zavedením nových tarifů končí nabídka dosluhujících tarifů S námi, které již nebude možné aktivovat. Současní zákazníci je mohou využívat do konce smluvního období. Poté lze předpokládat, že bude nutná změna na nějaký z nově představených tarifů.

K novým tarifům se vyjádřilo také sdružení Telefonující.cz, které poznamenalo, že tarify jsou stále pod průměrem Evropské unie. To dokládá několika příklady:

  • Tarif Mobil S (neomezené volání, sms za 1,50 Kč, 0,5 GB dat, vše za 499 Kč): Ještě nedávno mohl zákazník na prodejně T-mobile jako “neveřejnou nabídku” za 499 Kč získat k balíčku dat o velikosti 0,4 GB také volání a navíc i SMS v ceně.
  • Tarif Mobil M (neomezené volání a SMS, 4 GB dat za 799 Kč): Takto konfigurovaný flatový tarif stojí ve zbývajících 27 zemích EU v průměru 676 Kč.
  • Tarif Mobil L (neomez. volání a SMS, 8 GB dat za 999 Kč). Takovýto balíček stojí ve zbývajících 27 zemích EU v průměru 812 Kč.
  • Tarif Mobil XL (neomez. volání a SMS, 16 GB dat za 1499 Kč). Takový tarif stojí ve zbývajících 27 zemích EU v průměru 1042 Kč.

“Ceníme si snahy T-mobile o zlepšení své nabídky, ale pořád platí, že i nové tarify jsou dražší cca o 20 až 45 %, než ​srovnatelné ​běžn​ě dostupné ceny v Evropské unii. Nezmizely ani obrovské rozdíly v cenách ve prospěch úřadů a korporátních klientů. Jsme zvědaví, jak zareaguje O2 a Vodafone a zda půjde o konkurenční chování, nebo - jako dosud vždy - jen o cenové dorovnání bez snahy o cenovou konkurenci,” říká předseda spolku Telefonující.cz Svatopluk Bartík.

T-Mobile

T-Mobile se samozřejmě netají tím, že nepatří mezi nejvýhodnější operátory v EU, doložil to dokonce i screenshotem ve své dnešní prezentaci. Pokud vás zajímá to, jak může být v Polsku ten samý operátor o tolik výhodnější, přichystalo si pro nás tuzemské zastoupení jednu důležitou zprávu: generální ředitel polské pobočky T-Mobilu byl odvolán. Vyložit si to může každý po svém.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Toto
Bravo děkuji za titulek.
Jediný server široko daleko který napsal pravdu..... Že se nejedná o revoluci...... Děkuji.
Dominik
Uffff, tak ještě že se žádné překvapení nekoná. Už jsem se lekl, že potom, co Sobotka a všichni kolem z ČTU vykřikovali, jak je u nás draho, ohledně telekomunikací, že nám snad TM dopřeje stejné ceny, jako mají za hranicemi sousedi. TM opět nezklamal!!! Zdražil tarify a v dnešní době, kdy mohou fungovat bez FUP limitů přidají zrnka... To je hnus velebnosti, vítejme v ČR, v tak trochu specifickém trhu, kdy si necháme sr*t na hlavu zřejmě věčně.....
Danik
Jako vtip dobrý....a teď vážně. Docela dobrá zlodějina
roxik
prý revoluce.. ach jooo.. Nemít retenci u Tmobile 30 GB dat za 350 a neomezené volání u Vodafone za 280 měsíčně tak se zastřelím, ty ceny skutečně nejsou revoluční, většina tarifů se zdražila a skončil nejmenší tarif. Jedinou dobrou věc vidím, automaticky bezplatný roaming k tarifum. U mě je to tedy za velké mínus :( takžě zase žádná mobilní revoluce se nekonala:( Kdyby měli 100 GB třeba za litr to by byla pecka.... a 10 giga ze vším všudy třeba za 500... bohužěl...:(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze