Na Ministerstvu financí budou nově volat a datovat za zlomek ceny oproti ostatním

11
Na Ministerstvu financí budou nově volat a datovat za zlomek ceny oproti ostatním
  • Nové ceny pro zaměstnance ministerstva jsou až 11krát nižší než v roce 2013
  • Ministerstvo se tentokrát dohodlo s T-Mobilem
  • O nových cenách si běžní zákazníci mohou nechat jen zdát

Ministerstvo financí České republiky se dnes pochlubilo, jak sníží své výdaje za telekomunikační služby. V tiskové zprávě uvádí, že oproti roku 2013 ušetří až 90 %, a to vše díky nové rámcové smlouvě s T-Mobilem, kdy resort zaplatí za jednotlivé tarify 11krát nižší cenu, než jakou platil v roce 2013. Doposud využíval celý resort služeb více operátorů. Tentokrát však Ministerstvo financí nakoupilo služby od jednoho operátora, a to nejen pro samotný úřad, ale i jeho resortní organizace, například Generální finanční ředitelství, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových či Generální ředitelství cel. A právě díky objemu této centralizované veřejné zakázky se podařilo dosáhnout na výhodnější cenu.

Ceny mobilních služeb pro Ministerstvo financí

Neomezený hlasový tarif Datový tarif s FUP 3 GB Datový tarif s FUP 10 GB
rok 2013 707 Kč 449 Kč 1 208 Kč
rok 2017 54 Kč 32 Kč 109 Kč

Uvedené ceny jsou opravdu jako z pohádky a běžný zákazník se na ně nemá šanci dostat. Téměř neomezený tarif, kde by pro vás byl limitem pouze 10GB strop pro surfování po internetu, vyjde zaměstnance ministerstva jen na 163 Kč. Pokud se podíváme do nabídky společnosti T-Mobile, zjistíme, že běžný zákazník za takovou službu zaplatí 1 298 Kč, což je součet 999 Kč za paušál Mobil L, kde je neomezené volání, SMS a 8 GB dat, plus 299 Kč za 2GB datový balíček. Ovšem pozor, pokud byste se nechtěli operátorovi upsat, vyšplhá se částka až na 1 448 Kč, což je téměř 9krát více oproti tarifům, které získalo Ministerstvo financí.

Komu by stačilo méně dat, může sáhnout po nižším datovém tarifu. Kombinace neomezeného hlasového tarifu se 3 GB dat vyjde pro ministerstvo na pouhých 86 Kč. Vybereme-li co nejbližší tarif pro běžného zákazníka, dostaneme se s tarifem Mobil M na 799 Kč a navíc získáme pouze 1 GB dat. A když se nebudete chtít upsat, vyskočí částka na 949 Kč, což je 11krát tolik. Závěrem zbývá dodat, že T-Mobile, který vyšel vítězně z výběrového řízení, nabídl čtyřletý kontrakt na provoz služebních telefonů celého resortu za cenu 22 628 328,80 Kč bez DPH.

Zdroje: mfcr.cz

Diskuze ke článku
St
Je zde hezky vidět kam až tarify mohou klesnout. Absolutně nevěřím že by operátor byl na tomto obchodu jakkoliv ztrátový. Sice na tom nevydělá jak na běžných občanech ale také neprodělá. Je smutné že stát nechá své občany nechá nechutně dřít z kůže.
Juzzy
Ať už jde Babiš do prdele napřed EET a teď tohle co přijde dál? Doufám že ho nebudete volit stejně jako Sobotku.
Jokeer
Zdá se, že se v ČR změny nedočkáme, tito lidé totiž žijí v úplně jiném světě, možná i z tohoto důvodu operátorům prochází kartelové dohody. Snad nám konec roamingu přinese nové možnosti v okolních zemích v podobě nákupu polských SIM karet, na to je ale ještě brzo a je možné, že si to operátoři budou ještě ošetřovat.
developer
Chápu že politici chtějí mít výhody, ale jaká je pro ně výhoda ušetřit pár set korun měsíčně, když mají takové platy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze