Samsung možná vymění u svých smartphonů a tabletů vyhledávač Chrome za Bing

1
Samsung možná vymění u svých smartphonů a tabletů vyhledávač Chrome za Bing
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Bing, na rozdíl od Chromu, již plně využívá kouzel umělé inteligence ChatGPT
  • Google pracuje na alternativě s označením Magi AI, bude však značně limitovaná

Zdá se, že masivní vzestup umělé inteligence a nástrojů, které ji využívají, jako například Bing, by mohl zamíchat kartami v dlouhou dobu skálopevných vztazích mezi Samsungem a Googlem. Samsung bude pochopitelně i nadále využívat Android, avšak nově by mohl do svých zařízení defaultně implementovat vyhledávač Bing od Microsoftu místo doposud používaného Chromu od Googlu.

Ten by se měl podle The New York Times (na který odkázal sammobile.com) objevit jak v telefonech Galaxy, tak v tabletech stejného označení. Vyjednávání si je údajně velmi dobře vědom i samotný Google, který podle všeho zasáhla panika, a proto se snaží uspíšit vývoj a představení jeho vlastní alternativy označované jako Magi AI. Zda se však bude jednat o skutečnou alternativu pro Bing, to zůstává otázkou, neboť má být Google Magi AI nejprve dostupné pouze v USA s limitem jednoho milionu uživatelů a později se rozšířit i do dalších zemí, stále však s poměrně malým limitem 30 milionů uživatelů. Je tedy otázka, jak takovéto plány uchlácholí Samsung, aby i nadále zůstal věrný Googlu.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Na některých technických webech je i jiný pohled na změnu vyhledávače a to v souvislosti s dominancí Google. Pravda je, že Google byl žalován za nekalé praktiky a to opakovaně v několika zemích včetně USA. Zdá se jedná jen o nový kontroverzní formát AI vyhledávače se ukáže až v budoucnu. Dominance Google určitě neprospívá uživatelům a nejedná se o konkurenční prostředí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze