Samsung představil Gauss, jeho vlastní řešení umělé inteligence

Samsung představil Gauss, jeho vlastní řešení umělé inteligence
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Nová funkce bude nedílnou součástí řady Galaxy S24
  • Systém se skládá ze tří spolupracujících částí
  • Gauss již nyní využívají někteří zaměstnanci Samsungu

Samsung dnes představil vlastní umělou inteligenci. Gaus, jak se AI od Samsungu nazývá, se skládá z jazyka Samsung Gauss Language, kódu Samsung Gauss Code a Samsung Gauss Image, přičemž každá tato část je uzpůsobena pro konkrétní úkony.

Samsung Gauss

Samsung Gauss Language dokáže například automaticky vytvářet e-mailové zprávy, sumarizovat vaše dokumenty, případně i překládat vámi zvolený obsah do jiného jazyka. Umožňuje také ovládání vaší chytré domácnosti.

Dále je na řadě Samsung Gauss Code společně s kódovacím asistentem code.i, který je optimalizován pro vývoj vlastního softwaru a umožňuje vývojářům snadno a rychle připravovat nový software. Samsung Gauss Image pak podporuje pokročilou úpravu obrázků, dokonce umí převádět fotografie z nízkého do vysokého rozlišení.


Název pro svou umělou inteligenci Samsung nevybral náhodně, nýbrž využil jméno německého matematika a fyzika Carla Friedricha Gausse, který stojí za teorií Gaussova rozdělení, jež se považuje za základ moderních umělých inteligencí.

Umělá inteligence Samsung Gauss se samozřejmě stane nedílnou součástí minimálně všech lépe vybavených telefonů Samsung Galaxy, přičemž premiéru by si měla odbýt ve vlajkové řadě Galaxy S24. Ta by se světu měla mimochodem představit už během ledna, tedy zhruba za dva měsíce. Výrobce dodal, že Gauss již nyní vybraní zaměstnanci Samsungu aktivně využívají a testují za účelem zvýšení produktivity.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze