Samsung Galaxy S II: v některých kusech bude nVidia Tegra 2

4

Samsung Galaxy S2, je novým vydařeným nástupcem původního Galaxy S. Nabídne například 4,3 dotykový displej Super AMOLED Plus, 8 MPx fotoaparát podporující Full HD videa nebo dual-core procesor s taktem 1 GHz. Poběží na platformě Android 2.3 Gingerbread, spolu s vylepšenou nástavbou TouchWiz 4.0 obsahující nové huby.

Nový Galaxy S2 obsahuje výkonný dvoujádrový čipset, s označením Exynos 4210 od samotného výrobce Samsung. Podle informací serveru ITProPortal bude na některé trhy novinka distribuována s jiným čipsetem, přičemž se bude konkrétně jednat o známou Tegru 2 od NVidie. Lze očekávat, že důležité trhy se dočkají verze s čipsetem od NVidie. Čeští zákazníci tak mohou očekávat verzi s čipsetem Exynos.

Samsung Galaxy S2
Čtěte: preview Samsung Galaxy S II: nástupce legendy přichází

Podívejte se: Samsung Galaxy S II na komentovaném videu z Barcelony

Nástupce původního Galaxy S, přináší v řádech lepší výbavu. Nejedná se pouze o kosmetické změny, ale nabídne řadu vylepšených technologií, jako je například dvoujádrový procesor, fotoaparát s vyšším rozlišením 8 MPx a schopností pořizovat Full HD video 1080p a také se již dočkáme přisvětlovací diody. Operační systém běží na platformě Android 2.3 s nejnovější uživatelskou nástavbou TouchWiz 4.0, která po vzoru operačního systému Windows Phone přináší tzv. Huby, které jsou čtyři: Music, Social, Games a Readers. Datová oblast zahrnuje technologie poslední generace, jmenovitě Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0 nebo nástavby třetích sítí HSPA+.

Zdroje: phonearena.com, itproportal.com

Diskuze ke článku
pavolps
tak toto bude pekny fonik len som zvedavi na cenu nekde pisali ze bude okolo 750€ a to sa mi zda uz moc ;)
Vacul
Ja bych řekl, že spíš na důležitější trhy pujde právě s Exynosem , protože má být udajně výkonější, jen ještě neni ve výrobě pokud vím... ma vyjit někdy ted v březnu :-)
Martin Pultzner
Je to koneckonců možné. Vše bude záležet na poštu vyrobených kusů s jednotlivým čipsetem a poté se výrobce rozhodne ohledně regionálního rozdělení. Musíme si tedy počkat.
Markéta
Bohužel jsem slyšela, že se na náš trh dostane až koncem května, začtkáem června...
Některé e-shopy ho nabízejí, tak nevím. Ale čekání je dlouhééééé:o(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze