Samsung Galaxy S II se začíná prodávat. Kdy bude v ČR?

6

Samsung Galaxy S II začíná pomalu vstupovat do prodeje. Jako první se mohou radovat zákazníci v Jižní Koreji. Poté by se měla dočkat Evropa, konkrétně Velká Británie. Galaxy S II by se měl prodávat ve 140 zemích.

Samsung Galaxy S II je nástupcem doposud prodávaného a úspěšného modelu Galaxy S, kterého se od července loňského roku prodalo na více něž pět milionů zařízení. Galaxy S disponuje špičkovou výbavou v podání 4" dotykového displeje SUPER AMOLED s rozlišením WVGA. V současné době běží pod operačním systémem Android 2.2 Froyo, ale je jen otázkou krátké doby kdy dostane aktualizaci na 2.3 Gingerbread, některé regiony se již dočkaly. Dostatečně svižné reakce i při náročnějších operacích zaštiťuje procesor o taktu 1 GHz Hummingbird. I datová výbava nabídne to nejlepší, jmenovitě W-Fi b/g/n, HSDPA a HSUPA nebo Bluetooth 3.0. Na zadní straně se nachází 5 MPx fotoaparát s autofocusem, kterému schází přisvětlovací dioda, absentuje i spoušť fotoaparátu.

Samsung I9000 Galaxy S
TIP: Přečtěte si recenzi Recenze Samsung i9000 Galaxy S: král je mrtev, ať žije král

Galaxy S II přichází s o poznání opět lepší a dokonalejší výbavou. Pýchou tohoto zařízení je dotykový displej SUPER AMOLED Plus - nejnovější generace s úhlopříčkou 4,3". Zadní strana je osazena 8 MPx fotoaparátem, který si poradí i s nahráváním videí v rozlišení Full HD 1080p. Operačním systémem je Android 2.3 Gingerbread. Novinka by měla nabídnout i lepší pohotovostní výdrž díky přítomnosti výkonnější baterie o kapacitě 1 650 mAh. Hardware tohoto zařízení bude patřit mezi špičku, základem bude procesor Exynos 1,2 GHz, ale bude se distribuovat verze i s procesorem NVidia Tegra 2. Ani datová výbava neurazí, v součtu technologií nechybí Wi-Fi b/g/n, 3G síť s nástavbami HSUPA, HSDPA a s její vylepšenou verzí HSPA+ rychlosti 21 Mbps. Novinku bude možno využívat k bezkontaktnímu placení díky technologii NFC.

Samsung Galaxy S 2

TIP: Podívejte se na Samsung Galaxy S II na komentovaném videu z Barcelony

TIP: Čtěte představení Samsung Galaxy S II: nástupce legendy přichází

Novinka vstupuje v těchto dnech do prodeje v Jižní Koreji, v závěsu za ní se dočkají i zákazníci ve Velké Británii. V konečném výčtu se bude Galaxy S II prodávat ve 120 zemích. Čeští zákazníci by se měli dočkat ke konci května, respektive začátkem června. Uvažujete o tom, že si Galaxy S II pořídíte?

Zdroje: fonearena.com, m.engadget.com, samsunghub.com

Diskuze ke článku
Gandy
Uvažuji o tom, pokud nebude tak předražený jak se zprvu říkalo, LG nasadilo laťku s cenou dost nízko, tak doufám že se samsung bude chtít co nejvíc přiblížit.
michal
no tak stačí chvilku počkat a cena půjde dolů. A jen taková poznámka galaxy s se prodalo víc jak deset miliónů, ne pět.
Michal Kostka
Michal Kostka
Děkuji za doplňující informaci, nebyl jsem si jist přesným číslem, proto jsem uvedl "více".

Jinak Galaxy S II by mělo stát na začátku prodeje cca 13 990 ,-, samozřejmě záleží v jakým obchodě.
Jan
Já mám už objednáno u Sunnysoftu http://www.sunnysoft.cz/zbozi/063ZSA-221/samsung-i9100-galaxy-s-ii.html
Doufám jen, že cena ještě trochu spadne až dostanou první kusy :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze