Samsung i9000 Galaxy S: král je mrtev, ať žije král
recenze

Samsung i9000 Galaxy S: král je mrtev, ať žije král

20

Už od dob uvedení prvního iPhonu se ostatní výrobci snaží Applu co nejvíce přiblížit. Štěstí za pačesy se rozhodl chytit i Samsung, který představuje špičkově vybavený model Galaxy S. Nabídne obrovský Super AMOLED displej, 5 Mpx fotoaparát, operační systém Android (Eclair) a celou řadu brilantních funkcí.

Již model Wave, jehož recenzi si u nás taktéž můžete přečíst, znamenal skvělý přístroj s novátorským pojetím systému Bada. Dokonce se jednalo o jeden z nejprodávanějších přístrojů poslední doby. Galaxy S se na něj v žádném případě nesnaží navázat a nabízí vlastní paletu špičkových funkcí, kvalitního displeje a elegantního designu. Podaří se mu zaujmout místo na trhu?

Technické parametry

Rozměry 122,4 x 64,2 x 9,9 mm
Hmotnost 119 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení černé, šedé
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 900 / 1900 / 2100 MHz
Displej aktivní, kapacitní, typu Super AMOLED, rozlišení 480 x 800 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 4", akcelerometr, senzor světla a blízkosti, ochrana proti poškrábání, multi-touch technologie
Paměť 8 / 16 GB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 32 GB)
Otevřený operační systém ano / Android 2.1 Eclair + uživatelské prostředí TouchWiz 3.0
Organizační funkce Organizér, grafický deník, světový čas, převodník jednotek, prohlížeč dokumentů a PDF, diktafon, budík, kalkulačka, kalendář, letadlový mód, poznámky, stopky, časovač, Facebook a Twitter klient, Gmail, Push mail
Multimédia 64-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (podporuje formáty MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC), přehrávač videa (podporuje formáty MP4/DivX/WMV/H.264/H.263), Java 2.0, Youtube prohlížeč, FM rádio s funkcí RDS + nahrávání vysílání, TV out, editor obrázků a videa
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1944 px), autofocus (touch focus), stabilizátor obrazu, detekce obličeje, úsměvu a mrknutí, funkce Panorama, Macro, Sport, šablony efektů
nahrávání HD (720p) videa, 30 snímků/s, režim zpomalení
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS, předinstalovaná aplikace Google Maps
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor), Bluetooth 3.0 (profil A2DP)
GPRS, EDGE (obojí třída 12), UMTS (až 384 kb/s), 3G, HSDPA (až 7,2 Mb/s), HSUPA (až 5,76 Mb/s), Wi-Fi (až 802,11 b/g/n) DLNA
Baterie a výdrž Li-Pol 1500 mAh
Doba hovoru: až 7 hodin (3G), pohotovostní režim: až 576 hodin (3G)
Cena a dostupnost 12 490 Kč s DPH
léto 2010

Pro koho je Samsung i9000 Galaxy S?

  • pro multimediální nadšence
  • pro ty, co chtějí vše v jednom
  • pro technoidy
  • pro každého s velkými prsty

Video představení telefonu

Poznámka k videu: Telefon samozřejmě nepohání Snapdragon procesor, ale firemní Samsung S5PC110, taktovaný rovněž na 1 GHz.

Další videa s prohlídkou prostředí telefonu a porovnání s HTC Desire najdete v našem dříve vydaném článku: Samsung i9000 Galaxy S: první pohled na pořádný kus Androida.

Konstrukce a vzhled: je to iPhone, není to iPhone?

iPhone je ve své vizuální podstatě geniální přístroj. Jednoduchá, elegantně zaoblená placka bez větších designových výstřelků či výmyslů. Jsou sice lidé, kteří si svůj přístroj rádi potetují, ta pravá pastva pro oči se má ale skrývat na displeji. Galaxy S je tomu věrný, a tak nabízí vizuálně strohý, ale elegantní zážitek. Rozměry 122,4 x 64,2 x 9,9 mm a váhou 119 g sice nepatří mezi ty menší telefony, v ruce ale působí opravdu jako tenké zrcadélko, které i přes obrovitý displej není těžké ovládat jedním prstem. Velikost zkrátka skvěle sedí. Designově se telefon bude líbit jak manažerům, tak vymóděným dámám s růžovou kabelkou. Je totiž univerzální. Na první pohled mohou lesklé černé plasty vypadat lacině, situaci ale zachraňuje stříbrný lem táhnoucí se po celém obvodu telefonu. Díky němu vypadá telefon o něco stylověji a dražší.

Přední stranu zabírá boží čtyřpalcový displej, o kterém si toho více povíme později. Ten se rozprostírá téměř po celé ploše, a tak nikde kolem nenajdeme zbytečně nezaplněné místo. Jen dole schoval Samsung dvě senzorové klávesy pro přizpůsobitelné menu Androida a šipečku pro krok zpět. Uprostřed se pak rýsuje oblá klávesa přesně ve stylu iPhone, jež vás za jakéhokoliv stavu vrátí na domácí obrazovku. Dlouhé podržení pak ukáže zrovna běžící aplikace.

Boční strany následují celkový decentní vzhled a nabízejí oblé regulace hlasitosti (vlevo) a tlačítko pro zámek a vypnutí přístroje (vpravo). Nahoře najdeme jen konektor 3,5 mm Jack pro vlastní sluchátka a především pak microUSB port, který je chráněn dobře vymyšlenou krytkou. Externí klávesa pro fotoaparát bohužel chybí.

Zadní strana je ve velké míře prázdná, pokud tedy nepočítáme logo výrobce a také značku Google. Nahoře se krčí maličká mřížka integrovaného reproduktoru a samozřejmě čočka fotoaparátu. Blesk ani přisvětlovací diodu zde však nenajdeme, což je vzhledem ke třídě přístroje s podivem. Celkově se ale o designu Galaxy S dají psát jen samé superlativy. Decentní provedení lahodí očím, ničím výrazně neodpuzuje. Konstrukce je pevná a stabilní, na zadní části navíc dole narazíte na menší výstupek, který vám telefon "posadí" do ruky. Jedinou výtku bych směřoval k zadnímu krytu baterie, kterým je celá zadní část konstrukce. Problém tkví v jeho odejmutí. To se totiž provádí oblíbeným páčicím stylem, který slibuje brzké ošoupání a možné zničení záchytek, což vyústí v potřebu koupit si kryt nový.

Baterie a výdrž: ničím nevybočující průměr

Galaxy S se na trhu představuje jako špičkový smartphone. Člověk by měl tedy předpokládat, že jej Korejci obdaří nějakou slušnou zásobou energie pro naše pohodlí. Výrobce naštěstí nezklamal a vměstnal do těla Li-Pol baterii o velikosti velmi slušných 1500 mAh, jednu z největších na trhu. To bylo také vzhledem k nabízeným vymoženostem nutné, jinak bychom s novým Samsungem moc nehnuli.

Je také ihned vidět, že byl přístroj optimalizován spíše pro multimediální použití. Při sledování videí, poslechu hudby či rádia totiž přístroji nedělá problém vydržet celý den, ať se snažíte jakkoliv. Přitom stačí začít brouzdat přes Wi-Fi či hojně využívat fotoaparát a budete muset k večeru nabíjet. Při normálním zatížení s voláním, psaním zpráv, kontrolou emailů a nějakým tím využitím multimédií vám Galaxy S vydrží dva dny, což je na poměry natolik napěchovaného telefonu slušné. Budete-li využívat telefon stroze a navíc pouze v síti 2G a bez automatické synchronizace, lze výdrž prodloužit i o několik dní. Situaci zajisté zachraňuje využitá technologie displeje a samozřejmě velká kapacita samotné baterie. Hledáte-li špičkový Android a prioritou je pro vás zejména výdrž baterie, je Samsung Galaxy S prvním kandidátem.

Zvuk a kvalita reprodukce: multimediální nadšenec

Samsung je znám svým citem pro výrobu přístrojů se skvělými zvukovými vlastnostmi, nejinak je tomu i zde. Galaxy S bych přirovnal spíše k telefonu pro zábavu, než práci, a proto se na něm stejně dobře podíváte na film, jako poslechnete nějaké to album. Jak ve videu, tak audiu integroval výrobce funkci SRS virtual 5.1 Surround Sound, která kvalitu poslechu výrazně zvyšuje. Tedy u videa, abych byl přesný. Hudbu naopak lehce zhoršuje a přidává nepěkný efekt ozvěny.

Celkově je ale zvuk jak v integrovaném reproduktoru, tak ve sluchátkách velmi dobrý. Nabízí bohaté basy, výšky a dobře vyváženou střední frekvenci. Problém jsem neměl ani při hovoru. Sluchátko je silné a dostatečně hlasité, abyste nemuseli napínat sluch. Potlačení okolního hluku v mikrofonu však chybí. Z hlediska zvukové kulisy tedy přístroj obstál na výbornou.

Displej a uživatelské prostředí: zamíchejte Android, přidejte TouchWiz 3.0

Srovnávat Galaxy S s iPhonem lze i z jiného úhlu, než jen vzhledově. Uživateli nabízí jeden z nejlepších displejů na trhu. S úhlopříčkou 4 palce, rozlišením 480 x 800 pixelů a 16-ti miliony barevných odstínů lehce překonává většinu konkurence. K tomu přidává technologii Super AMOLED, multi-touch systém, všechny myslitelné druhy senzorů a zbrusu nové uživatelské prostředí TouchWiz 3.0, čímž konkurenci dokonale zadupal do země.

Už od prvního pohledu je člověku jasné, že je to displej na hrátky. Chce to hrát na něm hry, dívat se na HD filmy a brouzdat internetem. Displej na vaše doteky reaguje okamžitě, systém se nezasekne ani na vteřinu, čemuž dopomáhá procesor s taktem 1 GHz. I přesto, že toho telefon nabízí opravdu hodně, jsem nepostřehl výrazné zpomalení, ať už máte na pozadí aplikací spuštěných pět či deset. Přístroj přitom nabízí i oblíbené animované tapety, při kterých se vám na pozadí vlní pod vodou mořské dno či kolují neurony po propletené síti. Ani to však nepředstavuje pro plynulost telefonu nejmenší problém. Párkrát mi displej nereagoval na dotek, to ale bylo způsobeno spíše prstem, než displejem. iPhone 4 zkrátka nepředstavuje natolik neopakovatelný displej, jak by si původně mohl myslet. Galaxy S mu slušně šlape na paty.

Poprvé od modelu Samsung Wave musím složit poklonu uživatelskému prostředí TouchWiz, nyní ve verzi 3.0, která společně s operačním systémem Android vytváří jedno z nejpohodlnějších a nejintuitivnějších prostředí vůbec. Úvodní obrazovka a základní menu se od toho z Wave téměř neliší. Nenechte se však oklamat, systém Bada telefon opravdu neobsahuje. Je pěkné sledovat, jak výrobce spojil pohodlnost TouchWiz s praktičností systému Android a především jeho dvěma základními vlastnostmi – aktivní horní informační lištou a přizpůsobitelnýn menu.

K dispozici zde máme sedm úvodních obrazovek, které si uživatel může přizpůsobit do aleluja. Překvapivě však chybí bohatý seznam widgetů, jaký známe např. z HTC Desire. O to více, když vezmeme v úvahu, že lze vybrat widgety jak od Androida, tak Samsungu samotného. Najdeme tu několik druhů hodin, informačních kanálů, widget spojující sociální sítě či složku kontaktů. Samozřejmostí je i možnost hodit si na plochu jakoukoliv zkratku či složku systému, ve srovnání s konkurencí (zejména HTC s prostředím Sense) je to ale prostě málo. Naštěstí nabízí systém několik vlastností, které absenci widgetů alespoň částečně vynahrazují. Za prvé je v dolní části domácích obrazovek stabilně nastavena lišta čtyř ikonek – číselníku telefonu, kontaktů, zpráv a vstupu do hlavního menu. Ty vás rychle navedou do všech důležitých částí systému a absence některých widgetů tedy tolik nebolí. Za druhé je tu opět aktivní horní lišta, jež vás zachrání v mnoha situacích. Upozorňuje totiž na vše, co se v přístroji děje, ať už se jedná o aktualizace, spuštěné programy, emaily a mnohé další. Nepostradatelná funkce.

Samotný systém Android zajisté není potřeba dlouho představovat. Za poslední dobu se jeho podíl na trhu neuvěřitelně rozrostl a my netrpělivě čekáme na uvolnění další verze. Galaxy S nabízí Android ve verzi 2.1 Eclair, která obsahuje všechny potřebné funkce a služby. Více se o systému můžete dozvědět například z videí o HTC Desire.

Telefonování a seznam kontaktů: inteligentní, ale méně propracovaný

Android se může pochlubit skvělým telefonním seznamem a propojením, díky kterému najdete vše hezky pohromadě. I zde vše zastávají s hovory spojené dvě položky – telefon a kontakty. Telefon vás vezme do třístránkové oblasti, kde najdete klasický číselník s chytrým vyhledáváním, záznam všech hovorů a oblíbené osoby. Naopak kontakty vám ukážou kompletní telefonní seznam, rozdělené skupiny, historii a aktivity. Android jako vyšitý. Navíc se vrací vychytávka z Wave, kdy stačí po kontaktu přejet prstem doleva či doprava, což automaticky aktivuje volání, případně psaní zprávy. Skvělé.

Najdou se však i nepříjemné nedostatky. Po prvním spuštění se vám všechny kontakty ze SIM překopírují do přístroje, což vítáme. Zůstanou tam však i všechny duplikáty a seznam je pak přeplněn desítkami kontaktů, které vůbec nepotřebujete. Proč nešlo SIM kontakty automaticky schovat, jak to dělá množství současných přístrojů, to nevíme. Druhým nedostatkem je špatné propojení základních kontaktů se sociálními sítěmi. To jde jen s telefonními profily, jejichž nastavení trvá ukrutně dlouhou dobu a musíte vše dělat ručně. Rozhodně to šlo udělat i lépe a HTC se svým Sense zde na celé čáře vítězí.

Zprávy a virtuální klávesnice: obrovský displej dělá dobrotu

Je nad slunce jasné, že se pohodlnost psaní na virtuální QWERTY klávesnici úměrně zvyšuje s velikostí displeje. U Galaxy S se tak nemusíte bát, že by vaše prsty dřevorubce netrefily potřebné písmeno. Kromě několika druhů klasické klávesnice a QWERTY v landscape režimu, kterou využijete nejvíce, je tu nově přítomna funkce Swype, což vám dovolí jezdit prstem po klávesnici a spojovat jednotlivá písmena do slov. Přesnost dotyků sice není tak perfektní, jak je tomu například u iPhonu 4, rozhodně ale patří do nadprůměru. Na podobný styl psaní je třeba si chvíli zvykat, po určité době je ale přejíždění stejně přirozené, jako ťukání.

V samotném editoru jsem se mnoha novinek nedočkal. Opět se jedná o klasický Android se seznamem jednotlivých kontaktů a zprávami se stylem „threads“, neboli v podobě vláken vašich konverzací, díky kterým vždy rychle najdete potřebnou informaci. Ty se objevují i u každého profilu v telefonním seznamu. Ke zprávám se tak lze dostat z několika různých míst.

Internetový prohlížeč, GPS a Email: řekl tu někdo aleluja?

Surfování je na Galaxy S jedna radost. Spojuje v sobě to nejlepší z verze 2.1 a k tomu přidává obrovský displej s nepostradatelnou funkcí multi-touch. Již integrovaný prohlížeč je brilantní, nabízí širokou paletu funkcí včetně záložek, inteligentního přizpůsobení textu na stránku či dokonce upravování podsvícení přímo v nastavení, což je vítané zpestření. Samotné prohlížení a načítání stránek je bleskurychlé, trochu pomalejší je jen zaostřování textu při přiblížení, rozhodně se ale nejedná o tragédii. Internetový prohlížeč Androidu je natolik schopný, že se jeví téměř k ničemu stahovat něco dodatečného. Bohužel ale postrádá podporu Flash, která snad dorazí s budoucím updatem systému. V mém případě padlo zkoušení dalšího prohlížeče na skvělou Operu Mini, která sice nabízí uživatelsky příjemnější prostředí, z praktického hlediska jsou však prohlížeče stejné.

Nebyl by to high-endový přístroj bez GPS navigace, kterou naleznete i zde. Již pravidlem je najít v přístroji s Androidem předinstalovanou aplikaci Google Maps, která se stala po nedávném updatu vymakaným pomocníkem na cesty. Nejedná se sice o plnohodnotnou navigaci, bez problémů vás však dostane z bodu A do bodu B, navede nejkratší cestou, ukáže zajímavosti v okolí a nabídne i 3D pohled ulice pomocí funkce StreetView. Připojení k internetu je nutností, za tak malou daň však dostanete vyčerpávající informace a detaily ze všech koutů světa. Google zkrátka umí, což poslední dobou neustále dokazuje. Pro ty více náročné je samozřejmě k dispozici placený software ke stažení.

Email je u přístrojů této třídy na vysoké úrovni, zde dokonce usnadňuje používání ještě více. Samozřejmostí je využití služby GMail, která je propracovaná a intuitivní, jak můžeme od Googlu očekávat. Galaxy S však nabízí i další emailový klient, který je na rozdíl od konkurence dokonale jednoduchý. Žádné ruční nastavení, vypisování čísel a adres. Stačí zadat emailovou adresu, heslo a je hotovo. Nastavit si můžete cokoliv a počet účtů není nijak omezen, což dělá z přístroje velmi schopný pracovní nástroj, který po uživateli nevyžaduje hluboké znalosti.

Fotoaparát a video: kde je blesk?!

Korejci vyrábí prvotřídní kamery, což je znát na mnoha telefonech Samsung (model i8910 HD byl brilantní). Nicméně Galaxy S nabízí „pouhých“ 5 Mpx, což je při úrovni ostatních oblastí telefonu trochu nepochopitelné. Abych ale nemátl, fotoaparát rozhodně není špatný. Proč to ale o ždibec nezlepšit? Počet nastavení a funkcí je naopak vyčerpávající. Lze tu nastavit a pozměnit vše, na co jen pomyslíte. Rozlišení, saturace, vyvážení bílé, kontrastu i barev, stabilizátor obrazu, detekce úsměvu, vše je tu k vašim službám. Najdete i slušnou nabídku režimů a obrazových efektů, i když je noční režim při absenci blesku téměř k ničemu. Ano, slyšíte dobře, nenajdete tu ani blesk, ani přisvětlovací diodu, což je asi největší podpásovka, týkající se fotoaparátu. Kvalita fotografií je obstojná, barvy živé a šum takřka neznatelný. Umění výrobce je přece jen znát. Jak už jsem ale zmínil, noční fotografie rozhodně nebudou patřit mezi hvězdy vašich alb.

Naopak natáčení videa je na špičkové úrovni. Lze natáčet HD video (konkrétně 720p) se stabilními 30 snímky za sekundu. Obraz je jasný a čistý, bez viditelného zpomalení a sekání. Zde tedy kvaliti rozhodně nelze upřít a videokamera boduje o něco více, než samotný fotoaparát. I přes některé nedostatky tak čočka vzadu předvádí slušné výsledky.

Zkušební fotografie na Samsung i9000 Galaxy S:

Multimédia a zábava: dvojitý úder

Samsung vylepšuje multimediální zážitek na svých přístrojích již nějaký ten rok, což přináší své ovoce. Jak hudební, tak filmové využití Galaxy S je totiž nutností. Již integrovaný hudební přehrávač je velmi rychlý a praktický. Nezdržuje zbytečným nastavením ani grafikou a přitom vypadá dobře. Svou sbírku si již klasicky můžete rozdělit dle alb, interpretů, žánrů či vlastních seznamů. Ovládání během přehrávání je taktéž velmi intuitivní, především pak při otočení na šířku, kdy se vám otevře pěkný CoverFlow režim s obrázky CD. Dálkový ovladač na zamknuté obrazovce opět velmi vítáme.

Filmový zážitek je na přístroji značně atmosférický. Díky Super AMOLED displeji o úhlopříčce 4 palce bychom se divili, kdyby tomu bylo jinak. Galaxy S vám přehraje téměř vše, co si do něj naházíte. Na rozdíl od HTC Desire, největšího konkurenta, jsou podporovány i video kodeky DivX a XviD. Není tedy problém zaplnit paměť telefonu sbírkou filmů či klipů, poradí si i s HD videem. Přehrávání je zcela plynulé bez nejmenších zádrhelů a díky 1 GHz procesoru nedrhne ani při přetáčení na potřebné místo. Díky integrované paměti o velikosti 8 nebo 16 GB se toho do telefonu vejde spousta, aniž byste museli využít slot pro paměťové karty microSD (až do 32 GB). Pokud vám integrovaný videopřehrávač nebude vyhovovat, není nic jednoduššího, než si stáhnout jiný. Osobně jsem dal přednost aplikaci RealPlayer, která v sobě kombinuje hudbu i videa ve velmi pěkném a přehledném prostředí.

Když už jsme u toho stahování, chybět nemůže ani online obchod Market, který Android zaplňuje stále větším počtem aplikací. Díky němu si telefon obohatíte prakticky o cokoliv, co nenaleznete již v základu, od editorů fotek, po sociální programy, hry a zábavné aplikace. Samsung ale nabízí i druhou stranu mince v podobě svého vlastního obchodu Samsung App, kde však najdete pouze pět (ano, PĚT) aplikací. Nechápeme, proč si dal výrobce tu práci dávat programy na stažení, když je mohl rovnou nechat v základní nabídce telefonu, ale budiž. Patří mezi ně např. oblíbené závody Asphalt 5, cestovní SMS pro ty z vás, co rádi píší za pochodu a další relativně zbytečné programy.

Základní nabídka přístroje se však nemá vůbec za co stydět. Je tu skvělá aplikace Write and Go (Napsat a odeslat) pro rychlopsaní v sociálních sítích Facebook a Twitter, kapesní Office program, Minideník či YouTube přehrávač. Také tu najdete obligátní Daily Briefing s informacemi z celého světa, FM rádio s funkcí RDS nebo velmi povedený prográmek Aldiko eBook, přes který si můžete stáhnout slušnou zásobu elektronických knih. Pokud vám náhodou něco chybí, Market je vždy jen pár kliků od vás.

Hodnocení a závěr: Samsung na špici

Nemohu si nevzpomenout na recenzi prvního modelu řady Samsung Galaxy, což byl pokus výrobce na poli Androida. Vytýkali jsme mu starší verzi operačního systému, a také nedostatek praktických funkcí a čekali, co Samsung předvede příště. Ten na sebe nenechal dlouho čekat a představuje prvotřídní smartphone, ve kterém si najde každý něco svého. Filmoví fanoušci ocení nádherný displej, podporu video kodeků a velkou interní paměť. Všichni ale ocení velkou úhlopříčku displeje, pohodlné surfování na internetu a propracovaný emailový klient.

Rozhodně bychom uvítali několik vylepšení na poli telefonního seznamu, lepšího Wi-Fi signálu a už vůbec Samsungu netolerujeme absenci blesku. Mnohé ale dokáže spravit budoucí update a bez blesku se člověk časem obejde. I přes nedostatky se tak jedná o skvělý přístroj, který exceluje takřka v každém ohledu. Zda sáhnete po Galaxy S, nebo se necháte zlákat marketingovou kampaní iPhone 4, už je na vás.

Samsung i9000 Galaxy S můžete zakoupit na značkovém obchodě Samsung

samsung-i9000-galaxy-s
Klady
  • nádherný displej
  • rychlý 1 GHz procesor
  • stylový design
  • bohatá nabídka funkcí
  • nahrávání HD videa
Zápory
  • absence blesku
  • lehce matoucí seznam kontaktů
  • občas blbnoucí Wi-Fi
Diskuze ke článku
Michal
Telefon mám už skoro měsíc a souhlasím z recenzí, ale přichází velmi opožděně.! Kvalita recenze je dobrá, ale už vám bohužel ujel vlak... Na ostatních webech už recenze byla a proto je to ohraná písnička, která nemá ničím zaujmout. Nicméně SNAHA DOBRÁ, ALE MÁLO PLATNÁ VÁŽENÝ MOBILENETE. Příště se neloudat.!
Llec
Internetový prohlížeč že neumí flash - to jste brouzdali asi v jiné galaxii mezi droidy, protože flash stačí zapnout v nastavení >>> povolit moduly - ps jsem snad poprvé viděl "rád" reklamu..
Michal Maliarov
Michal Maliarov
Tím jsme mysleli, že není flash integrován. Jedná se o přídavnou aplikaci Flash Lite skrze Javu :)
lord.johnas
Dobrý den, prosím Vás, bylo by možno vytvořit recenzi s přímým srovnáním i9000 Galaxy S a SE Xperia X10? Celkem mezi nimi váhám a rád bych viděl objektivní názor někoho kdo oba mobily již měl tu možnost míti v ruce. Předem děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze