Samsung Galaxy Note II odhalen: nástupce za všechny prachy

O nástupci skvělého hybridního smartphonu či tabletofonu Galaxy Note na internet unikají informace už posledních několik měsíců. Teprve dnes se však uskutečnila akce Samsung Unpacked, která druhou generaci chytrého telefonu Galaxy Note oficiálně odhalila. Note II schová ty nejmodernější technologie ve stylovém tenkém těle s 5,5 palcovým displejem.

První Galaxy Note patří mezi nejlépe prodávaná mobilní zařízení v portfoliu Samsungu, a právem. Dokázal totiž v sobě spojit smartphone i tablet a nabídnout velmi různorodý zážitek pro práci i zábavu. Na to chce Samsung navázat s Galaxy Note II, všestranným zařízením, které má přinést nekompromisní výkon a stále dostatečně malé rozměry. Opět to není ani mobil, ani tablet, ale něco mezi.

Nepřehlédněte: Samsung Galaxy Note II: první dojmy, videopohled a fotky z Berlína

Oficiální obrázky bílé verze smartphonu

Na první pohled si Galaxy Note II není těžké splést s vlajkovou lodí výrobce, modelem Galaxy S III, ať už kvůli velmi podobné zaoblené konstrukci, stejnému designu či barvám. Rozměry činí 151,1 x 80,5 x 9,4 mm s hmotností 180g, což je na přístroj s obřím pěti a půl palcovým displejem obdivuhodné. Důležité ale je, co se skrývá uvnitř.

Hlavně rychle

A o výkon rozhodně nebude nouze. Galaxy Note II využije superrychlého čtyřjádrového procesoru s taktem 1,6 GHz, který podpoří 2 GB operační paměti a interní úložiště o velikosti 16, 32 a 64 GB s možností jej rozšířit o paměťové karty microSD (dalších 64 GB). To se v kombinaci s operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean postará o svižný chod, bleskurychlé reakce a okamžité spouštění aplikací.

Výkon budete moci naživo pocítit díky 5,5 palcovému Super AMOLED displeji s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Někdo by mohl namítat, že Samsung mohl do přístroje přidat ještě o ždibec více pixelů, HD rozlišení ale postačí na většinu potřeb uživatelů.

Procházka systémem

Galaxy Note II má v rukávu mnoho es, spojených s dotykovým perem S Pen a unikátními aplikacemi, které najdete v základu. Pero se však hodí i pro mnoho jiných vychytávek, jako je například multitasking. Díky funkci Air View lze perem doslova plachtit nad aplikacemi a prohlížet si aktivní procesy bez toho, abyste je stiskem spouštěli. Toto společně s funkcí Quick Command dovolí vidět mnohem více informací od jednotlivých aplikací bez nutností přecházet na jinou obrazovku či je spouštět. Navíc stačí mávnout perem směrem nahoru a objeví se pomocná nabídka, ve které už lze vybrat dodatečné funkce a nastavení.

Samsung je ale patřičně hrdý spíše na pracovní a multimediální využití stylusu. Vyjmutím pera z pouzdra lze automaticky spouštět vybrané aplikace, v základu se jedná o S Note. Tato aplikace dovoluje zachycovat poznámky kdekoliv na displeji, a to během jakéhokoliv procesu. Máte zrovna hovor a potřebujete si ihned napsat telefonní číslo? Není problém, stačí vyndat stylus a napsat číslo přímo na displej během hovoru. To se pak automaticky uloží do paměti poznámek pro pozdější editaci.

Kromě poznámkového bloku je k dispozici také Idea Visualizer, díky kterému lze k psanému textu přidat také další multimediální obsah včetně obrázků, nákresů a podobně. Samsung navíc přes SDK zpřístupnil možnost využít S Pen i dalším vývojářům a těšit se tak můžeme na poznámkovník Moleskine a další.

Vše na dosah

Jakožto ultimátnímu multimediálním zařízení nesmí Galaxy Note II chybět bohaté možnosti připojení včetně sítí 3G, 4G, Bluetooth 4.0, USB, Wi-Fi a NFC pro bezdrátové propojení s dalšími zařízeními.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci focení, přístroji nechybí zadní fotoaparát s rozlišením 8 Mpx, přisvětlovací LED diodou a celou řadou moderních funkcí. Přední kamerka nabídne rozlišení 1,9 Mpx. Aby zařízení nějakou dobu vydrželo, poslouží baterie Li-lon s ultimátní kapacitou až 3100 mAh.

Samsung Galaxy Note II má všechny předpoklady k tomu, aby zopakoval obří úspěch svého předchůdce. V prodeji bude ve dvou barevných variantách – Marble White a Titanium Grey – už od října letošního roku.

Nepřehlédněte: Samsung Galaxy Note II: první dojmy, videopohled a fotky z Berlína

Technické parametry Samsung Galaxy Note II

Kompletní specifikace
Konstrukce151,1 × 80,5 × 9,4 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4 Quad, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:28 hodin
Dostupnostříjen 2012,

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
Martin
Mooc krásnej
Martin
Mooc krásnej
Filip
Paráda hned jak vyjde pro ČR kupuju ho..
David
Asi si ho vezmu taky, ale počkám si na vaši recenzi na kterou už se velmi těším. :) Pokud bude ta recenze dosahovat alespoň polovičních kvalit jako nedávno uvedená recenze na Nokii 808 tak se s přehledem bude jednat stále o asi nejlepší recenzi na českých webech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze