Samsung Galaxy S III obdrží Jelly Bean už za týden (aktualizováno)

8

Web Sammobil se po svém víkendovém tweetu rozhodl trochu osvětlit situaci kolem několika modelů řady Galaxy a jejich aktualizace na nejnovější verzi systému Android 4.1 Jelly Bean. Ačkoliv ještě nic není oficiálně potvrzeno, předpokládá se, že nová verze nejprve dorazí na čtyři modely výrobce.

Aktualizováno 22.08.2012

Ještě nedávno nám Samsung sliboval příchod Jelly Beanu pro Galaxy S III na zářijové datum, nyní však zdroje blízké společnosti tvrdí, že by se uživatelé mohli dočkat o něco dříve. Aktualizace pro mezinárodní verzi Galaxy S III s nejnovější verzí operačního systému Android se totiž očekává už příští týden, po akci Unpacked, která se koná 29. srpna letošního roku v Berlíně. Aktualizace se dostane do několika zemí včetně Británie, datum jejího příchodu na území České republiky známo není. Je ale téměř jisté, že se v nadcházející době Jelly Bean rozšíří do všech modelů Galaxy S III.

Původní informace z 06.08.2012

Jako první se může samozřejmě těšit nejnovější vlajková loď, model Galaxy S III, kterého se prodalo ji přes 10 milionů kusů a rozhodně nehodlá zastavovat. Samsung bez překvapení hodlá upřít veškerou pozornost právě na něj a nejrychleji se aktualizace dočkají jeho majitelé. Aktualizace se předpokládá na konec třetího (září) až čtvrté čtvrtletí letošního roku. Aktualizace je dokonce prý už hotová a Samsung nyní zahajuje dlouhou fázi testování, ladění a vychytávání detailů.

Světlé vyhlídky má i předchůdce, model Galaxy S II, jehož hardware si s Jelly Bean poradí a vývojáři zatím nenarazili na jediný problém, který by mohl updatu zabránit. V současné době probíhají testy a pokud vše půjde podle plánu, dorazí ve 4. čtvrtletí aktualizace i na předchůdce.

Zleva Galaxy S III, Galaxy S II a Galaxy Note.

Počítá se i s hybridním Galaxy Note, jehož testy vypadají nanejvýše pozitivně a čeká se už jen na oficiální potvrzení od Samsungu. Nakonec se spekuluje i o připravovaném nástupci Galaxy Note 2, který se nám oficiálně představí už nyní v srpnu. Pokud Samsung nezahrne Jelly Bean už do základu, zcela jistě se dostane do první aktualizace softwaru.

Mějte však na paměti, že se jedná o interní zprávy a žádná z informací nebyla veřejně oficiálně potvrzena Samsungem. Nezbývá než věřit tomu, že se všechny přístroje aktualizace dočkají. Zatím o tom není důvod pochybovat.

Zdroje: sammobile.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Milda
A tablety nic ? Samsung Galaxy Tab 7.7, je výkonná mašinka a dost drahá a nedají mu Jelly Bean ? Si dělají srandu :(
Michal
Já nevim no, s telefony s androidem jsem spokojený, ale u tabletů je to pořád divné, proto upřednostňuji zatím iPad. Ale myslím, že tab 7.7 Jelly Bean nakonec dostane.
Filip
Dobrý den redakce, nejsou nějaké informace o JB na Xperii P? Vím, nemá ještě ani ICS. Uvažuju o její koupi, proto by mě to zajímalo. Děkuji.
doktor
a co novinka Galaxy S advance..taky nic? tak to radši vyhodím peníze do kanálu :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze