Samsung chystá Life Times, kompletní deník vašeho mobilního života

Nejčastěji skloňovanou novinkou společnosti Samsung je v současné době jednoznačně připravovaný Galaxy S5. Aby nebyly informace poslední doby tak jednotvárné, oživíme je novým projektem společnosti Samsung, aplikací Life Times. Ta bude mít za úkol „sledovat“ váš mobilní život a připravit z něj takový deník. Smysl? Jeho odhalení necháme s dovolením na vás.

Nepřehlédněte:

Samsung Life Times působí zajímavě, na druhou stranu trochu děsí

S informací o chystané aplikaci Life Times přispěchal web SamMobile, díky němuž se můžeme podívat i na několik screenshotů prostředí této aplikace. K čemu ale vlastně bude sloužit? Bude sbírat informace hned z několika přednastavených zdrojů, jako je Facebook, zprávy, e-mail, Foursquare, Instagram, Google+ a samozřejmě vaše obrázky, a z těch bude vytvářet podrobný deník vašich aktivit.

Life Times bude sbírat informace automaticky, každý den

Z dostupných obrázků prostředí této aplikace můžeme vyčíst, že se informace budou sbírat automaticky a každý den. Bez vašich zásahů vám tak Samsung bude vést váš osobní deníček, ve kterém bude zaznamenán prakticky každý okamžik vašeho digitálního života. Aplikace má velmi jednoduchý a čistý design, který by měl korespondovat se zcela novou verzí prostředí TouchWiz, které bude, co se grafiky týče, výrazně odlehčené oproti současné verzi. Svědčí o tom rovněž nedávný únik nové grafiky hlasového asistenta S Voice.

Samsung Life Times

Nehledě na nejasný záměr společnosti Samsung s touto aplikací vystává také obava z bezpečnosti. Aplikace, která sumíruje z různých zdrojů informace o vaší osobě? Pokud bychom pokračovali do roviny spekulací, byly by takové informace v případě napadení velice dobře zneužitelné, jelikož informace o uživatelích v dnešní době tvoří většinu cílených reklam, se kterými se chtě nechtě setkáváme na každém kroku. S novou aplikací se setkáme s největší pravděpodobností již v modelu Galaxy S5.

Zdroje: engadget.com, androidpolice.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
loko
no skoro jsem si říkal, jestli na to Samsung potřebuje jiné zdroje. Zrovna podmínky užívaní Samsung aplikací jsem četl, a ohledně sbírání dat to není zrovna troškar.

a tohle taktéž beztak k ničemu nebude, když teda nepočítám, že Samsung bude legálně vykrádat i účty fb,mailu,zpráv...
MiNo
Jinymi slovy dostane vycuc z Google/Samsung/Androidiho smirovani. Jo jak ja sem rad, ze nejsem na Shitdroidu, i kdyz soukromi je tim poslednim kriteriem. Goolge je mrdka nejvetsi, neverim mu ani jedno o ze slova google :-)

Prej, ze si s Andridem muze kazdy delat co chce a najednou se nam prznitel Google prisava na Samsung a diktuje mu co a jak ma delat, jak maji vypadat jeho aplikace atp. i kdyz Samsung taky nemam rad.

Android se mi hnusil od sameho zacatku, nikdy bych si s Androidem nic nekoupil ani nekoupim

Apple a MSFT navzdy
miska
Zasa nič nové :D. Pokiaľ viem tak LG G2 má takúto aplikáciu s názvom Life Square.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze