Googlu se prý nelíbí nové prostředí Samsung tabletů, chce změnu

19

Jihokorejský Samsung letos v lednu představil hned několik nových tabletů, jejichž společným prvkem bylo nejen vysoké rozlišení, ale také inovované prostředí, kterému výrobce říká Magazine UX. Jeho vzhled se však nyní nelíbí Googlu.

Nové prostředí, které Samsung vytvořil, se náramně podobá stylu současných Windows 8 a v podstatě překrývá celý Android. To je znepokojující zpráva pro Google, který by naopak rád, aby byl jeho operační systém co nejvíce vidět. Především pak na zařízeních Samsung, která v současnosti dominují trhu.

Prostředí Magazine UX

Před nedávnem jsme vás informovali, že se Google dohodl se Samsungem na rozsáhlé patentové licenci. Nyní to vypadá, že v dohodě nešlo jen o pouhé patenty. Google by si na Samsungu mohl nárokovat i jistou změnu prostředí. Může se tak stát, že nové Magazine UX nespatří světlo světa, nebo bude velmi brzy nahrazeno starším vzhledem tabletů, případně že Samsung prostředí přepracuje tak, aby více připomínalo systém Android a tím se zavděčil Googlu.

TIP! Velký Samsung Galaxy NotePRO 12.2 se povedl (živě z CES 2014)

Dle dostupných informací nemá jít pouze Magazine UX. Google leží v žaludku také nespočet Samsung Hubů, které například uživatelům umožňují přístup k hudbě, filmům a v neposlední řadě také hrám a aplikacím. Google se tak rázem ocitá se svými službami na vedlejší koleji. V tomto ohledu by Samsung do budoucna měl opět ve svém prostředí preferovat na základě dohody služby Googlu.

Prozatím je však vše ve stádiu spekulací a není ze strany Googlu či Samsungu potvrzeno, že by nedávná licenční dohoda měla obsahovat ještě dodatky ohledně podoby prostředí.

Zdroje: phandroid.com, phonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Daniel Helekal
Daniel Helekal
tak tohle má opravdu budoucnost.... :D :D :D
Radim
Samsung je jen parazit kopiruje kopiruje a kopiruje a pritem neumi ani android dobre odladit.
Lucas
Google má co chtěl, poskytl zdarma k využití svůj systém a najedou se mu něco nelíbí. Kdyby měl android konkrétněji nastavená pravidla od začátku mohl vypadat třeba jednotněji. Proč se to asi googlu nelíbí, to má takový strach z podoby s WP, nebo nahrazování jejich služeb těmi od samsungu?
loko
Googlu se už dlouho nelíbí, že je systém opensource, taky se podle toho chová.

Celkově jsem rád, že se Samsung snaží oprostit od Google služeb.
A ohledně magazine UX - možná nakonec WP pomůže k růstu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze