Samsung Galaxy Grand Neo oficiálně: 5 palců za příjemnou cenu

29

Samsung dnes představil Galaxy Grand Neo. Na co se můžeme těšit? Tak předně na 5palcový displej s rozlišením (bohužel) pouze 800 x 480 pixelů (WVGA), dále nabídne čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz a také 5Mpx fotoaparát. Cenovka se zastavila na 260 eurech, kdy a za kolik se objeví i na tuzemském trhu však v tuto chvíli není jasné.

Nepřehlédněte:

Samsung Galaxy Grand Neo nabídne zajímavou cenovku

Samsung Galaxy Grand Neo není špičkovým telefonem, vsází na líbivý vzhled, velkou úhlopříčku displeje a poměrně zajímavou cenovku. Displej s úhlopříčkou 5 palců nabídne rozlišení pohých 800 x 480 pixelů (WVGA), což je trochu škoda. O výkonností složku se postará čtyřjádrový procesor Cortex A7, který je taktován na 1,2 GHz. Paměť RAM se zastavila na hodnotě 1 GB, ta uživatelská pak na hodnotě 16 GB. Není ovšem problém rozšířit ji pomocí paměťových karet microSD až do velikosti 64 GB.

Samsung Galaxy Grand Neo oficiálně

Konektivitu zajišťuje kromě základního EDGE a GPRS také HSPA+ a Wi-Fi b/g/n. Bluetooth je zde ve verzi 4.0, potěší přítomnost čipu GPS a ruského GLONASS. Samsung Galaxy Grand Neo nabídne fotoaparát s rozlišením 5 Mpx, natáčet můžete také HD videa (720p).

Nechybí ani sekundární kamerka pro videohovory, ta nabídne rozlišení pouze 0,3 Mpx, tedy VGA. Předinstalován bude operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean, o aktualizaci na vyšší verzi prozatím nepadly žádné informace.

Baterie nabídne kapacitu 2 100 mAh, což by mělo zajistit minimální jednodenní výdrž. Cena byla stanovena na 260 euro, tedy zhruba 8 700 Kč včetně DPH. Co říkáte na novinku v podobě Samsungu Galaxy Grand Neo vy?

Technické parametry Samsung Galaxy Grand Neo

Kompletní specifikace
Konstrukce143,7 × 77,1 × 9,6 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?

Zdroje: pocket-lint.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
FranK
A navic autor clanku da do nadpisu: 5 palcu za prijemnou cenu...! Pochybuji,ze by si tento predrazeny kram za tu cenu sam koupil...
Maroš
K dizajnu sa už radšej nevyjadrujem, na mojej Xperii L sa vyššie rozlíšenie na 4,3 považuje za podpriemerné a to stojí menej. Procesor mohol byť aspoň Cortex A9, široké rámčeky okolo displeja. Tento mobil je prepadák. Nech konečne idú robiť nový dizajn, z toho mi je zle. 30 mobilov s rovnakým dizajnom. Len robiť a robiť mobily, nech ich sú kvantá, hlavne nech má všade všetko. Ale nech je tam aj dôraz na kvalitu. V tomto je Apple lepší. Síce 1 mobil, ale aspoň s precíznosťou a kvalitou
Jozo
3G Only? Nebrat.
Petr
Tvl., za skoro 9000kč jenom 1GB RAM, TN displej ? ani HD rozlišení a na takový pádlo je i ta baterka docela malá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze