Samsung spustí výrobu AMOLED displejů pro tablety už v únoru

Samsung je údajně připraven zahájit masovou výrobu AMOLED displejů pro tablety. Tvrdí to korejská média a dodávají, že společnost plánuje představit nejméně dva AMOLED tablety – jeden s úhlopříčkou 10 palců a druhý s 8palcovým displejem.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Tablety s AMOLED displeji jsou jednou z nejočekávanějších věcí letošního roku, tedy alespoň co se segmentu s tablety týká. Podle korejského média ETNews Samsung započne s výrobou AMOLED panelů už v příštím měsíci. Tato zpráva pravděpodobně souvisí se třemi tablety, jenž byly objeveny na stránkách Bluetooth SIG (více info zde).

50d8f4a8f8b737c2e1890000

TIP: Tablet Galaxy NotePRO a série Galaxy TabPro: známe oficiální dostupnost v ČR

Za předpokladu, že by Samsung rychle stačil vychrlit dostatek displejů, mohli bychom první AMOLED tablety spatřit už na únorovém veletrhu MWC 2014 v Barceloně, jejich uvedení by se pak mohlo uskutečnit během března nebo začátkem dubna.

Pokud jste tak uvažovali o koupi jednoho z GalaxyTab Pro zařízení, případně nad koupí tabletu Galaxy NotePro, je tu důvod k odložení koupě – modely s AMOLED displeji by totiž měly též nabídnout špičkové parametry.

Zdroj: Sammobile, ETNews