Samsung Galaxy Gear jsou chytré, spustí i běžné Android aplikace

Líbí se vám hodinky Samsung Galaxy Gear, ale vadí vám dostupnost pouze několika speciálně upravených aplikací? Vždyť přece mají Android. Možná váš potěší fakt, že na těchto hodinkách můžete spustit i klasické aplikace, jediné omezení tak přináší hlavně velikost displeje.

Hodinky Samsung Galaxy Gear obsahují systém Android, a tak bylo pouze otázkou času, kdy nějaký nadšenec přijde na to, jak ho celý zprovoznit. Tedy hlavně možnost instalace i speciálně nepřizpůsobených aplikací. Ta chvíle právě nadešla a my se můžeme společně podívat, jak to celé funguje a vypadá.

Rozšířená možnost instalace oficiálně nepodporovaných aplikací vypadá zajímavě. Nebo ne?

Pokud totiž aktivujete USB ladění přímo v hodinkách, máte možnost pomocí ABD (Android Debug Bridge) nahrát do hodinek i jiné aplikace dle vlastního uvážení, a ne tedy jen ze seznamu těch pro hodinky předurčených. Není tedy problém do hodinek dostat přehrávač hudby, videa, vlastní launcher, různé hry a další aplikace. Google aplikace však nefungují, hodinky totiž postrádají rámcové aplikace v systémové složce, bez rootu tedy není šance jak si nainstalovat například Gmail nebo Hudba Play.

Nainstalovat si můžete i klasický launcher, přehrát video a nebo navštívit internet. Rychlost ale odpovídá výkonu.

Zahrát si můžete i nějaké hry, například Candy Crush funguje bez problémů, naopak známé Angry Birds jsou už na procesor a displej hodinek moc.

Pokud už hodinky máte a nebo je plánujete zakoupit a měli byste zájem celý postup vyzkoušet na vlastní kůži, návod naleznete zde, provádíte tak ale na vlastní nebezpečí s rizikem ztráty záruky. Naleznete zde také video, jak to celé vypadá. Je jasné, že instalace ,,dospělých'' aplikací pro hodinky je trochu bláznovství, jelikož na titěrném displeji toho moc neuvidíte, každopádně je to milé zjištění pro majitele, kteří ze svých hodinek chtějí vymáčknout maximum a rádi zkouší nové věci. A vlastně proč ne, když to jde? Na závěr ještě jednou upozornění: veškeré změny na svých hodinkách Galaxy Gear provádíte na vlastní riziko.

Zdroje: talkandroid.com, arstechnica.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze