Ručně vybírané novinky Microsoft News nově v češtině

1
Ručně vybírané novinky Microsoft News nově v češtině
  • Microsoft News oznamuje uvedení svých služeb na český trh
  • Čeští čtenáři mají přístup k českému obsahu skrze web, aplikace pro Android a iOS zatím lokalizovány nebyly
  • Americká společnost oznámila spolupráci s českými médii, jako je Deník či partneři Vltava Labe Media group nebo ČTK

Společnost Microsoft působí ve zpravodajství více než 23 let. Microsoft News stojí nejen za známým zpravodajským serverem MSN.com, ale nově i za aplikací Microsoft News pro iOS a Android. Poskytuje novinky přes Microsoft Edge, News App ve Windows 10, Skype, Xbox a Outlook.com. Čtenářům přináší informace na webu, telefonu a počítači prostřednictvím zkušených editorů, kteří zprávy vybírají od ověřených mediálních partnerů.

Microsoft News globálně spolupracuje s více než 1 200 vydavateli, kteří publikují přes 4 500 nejuznávanějších světových titulů. Vybírá ty nejzajímavější články, videa, fotografie a další materiály od partnerů, jako jsou USA Today, The New York Times, FOX News, The Washington Post, The Guardian, Le Monde, Die Welt, El País, BBC News, Kyodo News a mnoho dalších; ty pak bezplatně přináší čtenářům po celém světě. V tiskové zprávě pak Microsoft uvádí, že partnerům za poslední čtyři roky vydělal přes 750 milionů dolarů, z toho přes 200 milionů dolarů jen v loňském roce.

Spolupráce s českými médii

V České republice zahájila společnost Microsoft News spolupráci s domácími i zahraničními tituly včetně regionálních novin Deník a partnerů Vltava Labe Media group, časopisů z nakladatelství Burda Praha, české tiskové agentury ČTK a brzy i dalších. Kromě toho do češtiny překládá i vybraný zahraniční obsah. Za zmínku rozhodně stojí, že český obsah je aktuálně dostupný na webu, ale aplikace pro Android a iOS zatím lokalizovány nebyly. To se má však v průběhu dubna 2019 změnit.

Zobrazení zpráv ve službě Microsoft News si čtenáři dokáží jednoduše přizpůsobit výběrem a seřazením oblíbených témat dle vlastních zájmů jak na stránce MSN.com, tak v aplikacích ve Windows 10, iOS a Android.

Zprávy vybírané redaktory

Každý den Microsoft News dostává vice než 170 tisíc článků, videí, fotografií a dalších forem zpravodajství poskytovaných partnery společnosti. Ty jsou nejdříve robotem zkontrolovány a roztříděny podle kategorií, aktuálnosti, tématu a dalších kritérií, a poté se dostanou k redaktorům, kteří je vybírají, editují a prezentují čtenářům v průběhu celého dne.

Ačkoliv je tento proces stejný po celém světě, redaktoři znají své domácí trhy. V současnosti pro společnost Microsoft News pracuje 800 novinářů a editorů v 50 redakcích po celém světě, od Indie po Německo, Francii, Mexiko, Kanadu či Španělsko. Většina z nich pracovala ve zpravodajství a má mnoholeté zkušenosti z oboru.

Stáhnout Microsoft News

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
lukas
Msn na webu už funguje v češtině možná měsíc... Vim , ze je to obtížné ale jako čtenář bych velmy rád ocenil rychlejší novinky ale jinak super využívám mns new i v mobilu ale na webu je to česky a super vše na jednom miste ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze