Nový Edge nefungoval se službami Googlu. Prý to není záměr

5
Nový Edge nefungoval se službami Googlu. Prý to není záměr
Fotografie: Microsoft
  • Google Meet nefungoval s novou verzí Edge
  • Podle zúčastněných nejde o záměr a chyba byla odstraněna

Staronový prohlížeč Edge postavený na Chromiu je oficiálně ke stažení, a tak jej používá velké množství lidí, kteří občas narazí na nějaký ten problém. Problémy s kompatibilitou by to být neměly, protože Edge používá nově stejné vykreslovací jádro jako Chrome. Znamená to, že by služby Googlu měly fungovat bez sebemenšího problému.

Edge

Redaktorům windowscentral.com se přesto podařilo narazit na poměrně kuriózní chybu. Při pokusu otevřít stránku se službou Google Meet prohlížeč havaroval, případně vypsal varování o nepodporovaném browseru a nabízel ke stažení Chrome nebo Firefox. Celá věc je o to zajímavější, že pokud v nastavení prohlížeče změníte jeho identifikaci (tzv. User-Agent), pak celá stránka normálně funguje.

Možných vysvětlení je hned několik. Od prosté chyby v prohlížeči, až po mnohem zajímavější fakt, že by si Google mohl tímto nečestným způsobem chránit tržní podíl svého prohlížeče. To však nebude, alespoň zatím, pravděpodobné, protože se zástupci Googlu vyjádřili, že snahy Microsoftu vnímají pozitivně a rozhodně chtějí své služby nabízet i v jeho novém prohlížeči. Chyba byla nakonec opravena.

Diskuze ke článku
Petr
To jsou články... "Chyba byla nakonec opravena." - takže byla kde? V Edge, v Meet nebo v čem?
Václav Tomášek
Nefunguje YouTube. Jakmile kliknete na video, prohlížeč spadne
Mio
Pán redaktor, oficiálne je dostupná len beta, dev a canary. Nemyslíte, že takéto chyby sú vcelku bežné? Nabudúce si tie bulvárne domnienky nechajte radšej pre seba :)
MasoxCZ
Soudruhu redaktore, VY si tedy hlavně opravte ten tendenční titulek, protože "chyba" (nebo spíš sviňárna) byla / je na straně Googlu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze