Rozbít displej iPhonů 12 bude 4× těžší, chlubí se Apple

Rozbít displej iPhonů 12 bude 4× těžší, chlubí se Apple
Fotografie: Apple
  • Ceramic Shield se vyrábí obohacením skla o nanokeramické krystaly, které jsou tvrdší než většina kovů
  • Apple vyvinul unikátní postup, který zajistí, že je keramika maximálně tvrdá a přitom opticky čirá

Dnešní tisková konference Applu věnovaná chytrému reproduktoru HomePod mini a zejména dlouho očekávané řadě iPhonů 12 přinesla také jedno zajímavé oznámení.

Cupertinský gigant se během prezentace pochlubil novou technologií ochrany displeje „Ceramic Shield“, na které spolupracoval se světoznámým výrobcem ochranných skel – společností Corning. Díky tomu by měly být nové iPhony 12 až 4krát odolnější vůči poškození displeje. Co přesně se však pod názvem Ceramic Shield skrývá? Odpověď můžeme naleznout na oficiálních apple.com, kde se dočteme zajímavé informace o výrobním procesu i technologii jako takové.

Ceramic Shield se vyrábí obohacením skla o nanokeramické krystaly, které jsou tvrdší než většina kovů. Zní to jednoduše, ale má to jeden háček – keramika není průhledná. Proto jsme vyvinuli unikátní postup, při kterém volba správného typu krystalů a stupně krystaličnosti zajistí, že je keramika maximálně tvrdá a přitom zůstává opticky čirá. Díky tomuto průlomovému výrobnímu postupu je Ceramic Shield ideální pro displeje. Vůbec poprvé je teď použitý na smartphonu. A je pevnější než sklo jakéhokoli smartphonu.

Apple iPhone 12 Pro Max

Kromě pevnosti je důležitá také odolnost proti poškrábání. Proto jsme použili stejný dvojitý proces iontové výměny jako u zadního skla. Displej je tak chráněný před poškrábáním a povrchovým opotřebením při každodenním používání.

Kromě Ceramic Shieldu přispívá k odolnosti přední strany ještě jedna věc. Displej těsně doléhá k hranám telefonu. To ho chrání ještě víc. Podtrženo sečteno, iPhone je teď čtyřikrát odolnější při pádu,“ uvádí Apple na svých stránkách. Nepochybujeme o tom, že se na internetu velmi brzy vyrojí nejrůznější droptesty, které odolnost nového skla otestují. Nebude tedy trvat dlouho, než se dozvíme, jestli jsou odvážná tvrzení Applu opravdu opodstatněná, nebo jde jen o marketing.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze