iPhony 14 jsou nuda, budoucnost je ohebná. Samsung se strefuje do Applu v nové reklamě

15
iPhony 14 jsou nuda, budoucnost je ohebná. Samsung se strefuje do Applu v nové reklamě
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novou reklamu Samsung vypustil do světa ihned po představení iPhonů 14
  • Samsung naráží na kupování stále stejného telefonu znovu

Včerejší večer patřil jednoznačně Applu a jeho keynote, na které došlo primárně k představení čtyř nových iPhonů 14. To samozřejmě neuniklo ani jedničce na poli mobilních telefonů – Samsungu, který ihned po skončení představovací akce vyslal do světa novou reklamu. Dle očekávání je její náplní se trefovat do Applu a jeho letitých nešvarů. Reklama se nese v duchu seznamování se s telefonem, který lze snadno složit na půl.

Hlavní hrdinka celé reklamy, Elena, má ráda svůj klasický telefon, avšak po seznámení s ohebným Samsungem jej v přeneseném slova smyslu vidí všude kolem sebe. V podobě sklopené sedačky v městské hromadné dopravě, v sendviči, elektrické koloběžce či dveřích od lednice. Vše vyústí v návštěvu terapeuta, kde se svěřuje, že vlastně kupuje stále ten stejný telefon zas a znovu. To je mimochodem trefná narážka na to, že design iPhonů se mění jen zřídkakdy a obecně je při mezigeneračních obměnách změn velmi pomálu.

Cílem nové reklamy Samsungu je nastínit budoucnost, která je dle jihokorejského výrobce v telefonech s ohebným displejem, které přináší pomyslný svěží vítr do jinak zpravidla identických velkých telefonů s dotykovým displejem. Na závěr reklamy tak Elena objednává nový Galaxy Z Flip4, který posléze uhrane dalšího člověka.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
S tím souhlasím. Jedním z důvodů, proč jsem zkusil konkurenci a k iphonu se už nevrátil, byla nuda. Nudný systém, funkce a v neposlední řadě výbava. Tahle řada tomu nasadila korunu. Patrně je to poslední iphone bez usbc, tak tomu už nechtěli věnovat větší námahu. Takovou nudu jsem ale nečekal, tohle asi nebude rekordní rok.
Jakub Herget
Jakub Herget
Ohebný telefon?? K čemu je to dobré? Vše co je ohebné se jednou zlomí, praskne apod.. Děkuji nechci.
Ze je iPhone nudný, to samé se muže napsat i o telefonech Samsung a i dalších telefonech.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Ne, ohebné jsou sice dobrý krok ale ještě to není ono. Já si počkám na Rollable, to bude mít vetší smysl.
petr dvorak
petr dvorak
Reklama mi přijde fajn a ani nemám pocit, že by se do někoho trefovala konkrétně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze