Retro: Alcatel One Touch Max: předchůdce „dualbanda“

9

Francouzský Alcatel byl na přelomu století velmi oblíbenou značkou, což platilo také po český trh. Nejvíce se nám do paměti vryly patrně tzv. dualbandy, avšak i ty měly své předchůdce a právě na ně dnes vzpomeneme. Model One Touch Max téměř dovršil plnoletosti a my se podíváme, jak v roce 1998 vypadal telefon, který se řadil mezi low-endy.

Alcatel vždy mířily spíše do levných vod a pomyslným začátkem úspěchu mezi low-endy je příchod modelu One Touch Max, který se datuje do roku 1998. Za zmínku stojí, že jde o přímého předchůdce modelu One Touch Max db, na kterým jsme v našem seriálu Retro již vzpomínali.

Krátké představení

Alcatel se s modelem One Touch Max snažil přinést levný telefon, který se od ostatních odliší. Máme rok 1998 a telefon ještě zdaleka nemá každý a hlavním důvodem je jejich stále poměrně vysoká pořizovací cena. Zároveň je nutno podotknout, že všechny modely byly dá se říci velmi uniformní a sázely na černou barvu. Alcatel proto zkusil použít i jiné barevné varianty. V našem případě sice máme k dispozici pouze šedou, ale v nabídce se objevily i veselejší verze.

Retro: Alcatel One Touch Max

Ačkoliv s to nezdá, první Max byl poměrně malým telefonem a s trochou nadsázky jej již bylo možné nosit v kapse. Zároveň byl také velmi bytelný a přežil nesčetně pádů na tvrdý povrch. Čelní stranu zabíral malinkatý displej, který měl pouze dva řádky a nebyl ani grafický. Textové zobrazení mělo za následek, že se na každý řádek vždy vešel stejný počet znaků M a I. Klávesnice byla pryžová a nepříliš pohodlná. Na druhou stranu si uživatelé s většími dlaněmi mohli pochvalovat velké mezery mezi jednotlivými tlačítky.

Další tlačítka se nacházela ještě na levém boku a sloužila pro procházení prostředí nebo čtení zpráv. Byla sice plastová, ale rozhodně ne pohodlná. Telefonu samozřejmě nemohla chybět anténa a také konektor pro další, externí anténu.

Výbava

Tentokrát bude pasáž výbavy opravdu velice krátká. Alcatel One Touch Max byl telefonem, který posloužil pro volání a SMS zprávy. Chyběla mu interní paměť či jakékoliv organizační funkce. S ohledem na displej bylo nutné zapomenout také na jakékoliv hry. Na druhou stranu nikdo neočekával, že by měl nejlevnější model výrobce nějaké vyšší ambice.

Závěr

Alcatel One Touch Max se stal rozhodně úspěšným, neboť po dvou letech se dočkal nástupce v podobě modelu db.

Technické parametry Alcatel OT Max

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 54 × 25 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, ?" (? × ? px)
Fotoaparát
Chipset, GPU: ne
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: ne, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor550 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Jiří
Aaa redakce má zase nějaké soukromé video, to tu již dlouho nebylo...
gogo
Už to opravili.
Tom
Obrovska vyhoda tohoto mobilu byl provoz na tri tuzkove baterie. Stacil otocit plisek... A take tento Alcatel lovil signal jako divy....
X23
Co si pamatuji, tak jednu organizační funkci měl. Byla to možnost nastavení jakési upomínky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze