Realme C55 se inspiruje u iPhonů. Nasadí obdobu Dynamic Islandu

1
Realme C55 se inspiruje u iPhonů. Nasadí obdobu Dynamic Islandu
Fotografie: Realme
  • Novinka základní řady potěší rychlým nabíjením či až 256GB pamětí
  • Velký displej bude mít 90Hz obnovovací frekvenci
  • Představení proběhne 8. března

Realme se připravuje na představení klíčové novinky nižší třídy, modelu C55. Ostatně na něj již patřičně láká skrze oficiální stránky, a tak známe nejen jeho podobu, ale do jisté míry i výbavu. Telefon bude mít 6,72" IPS displej s Full HD+ rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. Nebude chybět průstřel pro čelní fotoaparát s 8 megapixely. Výrobce se však inspiroval u Applu, softwarově bude tak trochu napodobovat Dynamic Island kolem fotoaparátu. Realme vše nazve Mini Capsule a jak můžete i vidět, bude se zde zobrazovat například stav nabíjení, využití dat či počet kroků. Některé funkce však přijdou až později ve formě aktualizace.

Realme C55
Obdoba Dynamic Islandu na Realme C55. Průstřel v displeji je však jen malý a kruhový.

K dispozici je procesor Helio G88 od MediaTeku s 6/8GB RAM. Prostor pro vaše data poskytne 128/256 GB, což je v nižší třídě jistě vítané. Realme nezapomene ani na aktuální Android 13. Hlavní fotoaparát bude mít 64 megapixelů a doprovodí jej ještě jeden, prozatím blíže nespecifikovaný. Baterie s kapacitou 5 000 mAh potěší i rychlým nabíjením 33 W. Nabití celého telefonu by tak nemělo zabrat více než zhruba 50 minut.

Realme C55

V další výbavě figuruje 3,5mm jack, USB-C a NFC, takže bezkontaktní platby vám nebudou zapovězeny. Realme C55 bude dostupné ve dvou barevných variantách a oficiální premiéra proběhne 8. března, tedy příští týden.

Diskuze ke článku
Honza Szikora
Honza Szikora
Nutno podotknout, že Iphone tzv. "Dynamic Island" sprostě ukradl Huaweii/Honoru, který kolem něho neudelal tak velké haló. Viz model Honor V20.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze