Razer představil bezdrátová sluchátka pro hráče s nevídaně nízkou latencí

7
Razer představil bezdrátová sluchátka pro hráče s nevídaně nízkou latencí
  • S aktivovaným herním režimem se latence pohybuje okolo 60 ms
  • Sluchátka jsou odolná vůči potu i postříkání vodou
  • Výrobce stanovil cenu na 120 eur, tedy zhruba 3 tisíce korun

Razer se chlubí poměrně bohatým herním portfoliem, v němž jsou monitory, notebooky, smartphony, ale také sluchátka. Až doposud měl v nabídce tradiční uzavřená herní sluchátka „přes hlavu“, která nejsou vždy ideální k hraní na cestách a pro uživatele, kteří by upřednostňovali něco více kompaktního, byly k dispozici drátové špunty.

Jelikož jde však Razer s dobou, představil sluchátka Hammerhead True Wireless, která se řadí do kategorie těch „opravdu bezdrátových“, když nespojují kabelem a jsou zaměřena na hráče.

Sdílí relativně podobný design s původními AirPods od Applu a bohužel nemají silikonové nástavce, takže je zde větší šance, že někomu jejich tvar nebude vyhovovat. Na rozdíl od AirPods (nikoliv nejnovější varianty AirPods Pro) se však chlubí ochranou IPX4, takže jsou odolná vůči potu či případnému postříkání vodou. Na sluchátkách jsou i dotekové plošky, skrze které se ovládají, případně jimi lze aktivovat hlasového asistenta.

Vzhledem k zaměření není překvapením, že mají vlastní kodek s podporou Bluetooth 5.0, který má zajistit podstatně nižší latenci při přenosu zvuku. Razer uvádí, že s aktivovaným herním režimem se latence pohybuje okolo 60 ms, což je velmi slušné s ohledem na to, že většina podobných sluchátek má zpravidla latenci 200 ms.

Sluchátka by měla vydržet 3 hodiny přehrávání na nabití. Dodávané pouzdro je následně dokáže nabít čtyřikrát, čímž by měla být zajištěna celková výdrž 15 hodin. Baterie v pouzdru se nabíjí skrze USB-C. Cena sluchátek byla stanovena na 120 eur, tedy přibližně 3 tisíce korun i s DPH.

Diskuze ke článku
Lukáš
Zrovna dnes jsem se koukal na qcy t5, a mají latenci...60ms. 200ms mají pouze velmi levná sluchátka, 60ms je naprostý cenový standard. Takže než začnete psát nevídaně, podívejte se nejdříve, co je vídané, protože stránky razeru asi nebudou tím nejobjektivnějším zdrojem.
Joe Black
Joe Black
Tak copak nám Razer rebrandoval za čínu tentokrát?
ms záleží na kodeku.
Tomason
Po tom co jsem od Razeru slyšel Krakeny,bych od téhle firmy sluchátka určitě nekoupil.
mato
A apt-X ML im nič nehovorí? Určite lepšie ako takéto neštandardné a nekompatibilné riešenia.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze