Razer Phone 2 oficiálně představen. Přinese herní revoluci?

1
Razer Phone 2 oficiálně představen. Přinese herní revoluci?
  • Razer Phone 2 nabídne novinku v podobě vyšší odolnosti IP67
  • Hráče potěší o 50 % vyšší jas displeje a podpora QuickCharge 4+
  • Smartphone je osazen procesorem Snapdragon 845 a výkonnějším chlazením

Loňský Razer Phone byl pomyslnou první vlaštovkou, která byla u zrodu vznikající kategorie novodobých herních smartphonů. Trh s herními smartphony se těší čím dál tím větší oblibě a své herní modely již představili i velicí výrobci jako Xiaomi nebo ASUS.

Razer Phone 2

Zastavme se nejprve u designu, který mnoha změn nedoznal. Na druhou stranu to není hlavní přidanou hodnotou tohoto zařízení a hráči jistě ocení spíše funkčnost před vzhledem. Uvidíme tak stále displej s poměrem 16:9. Slušivým detailem je herní logo na zadní straně, u kterého si uživatelé mohou vybrat z 16,8 milionu barevných odstínů a několika speciálních efektů. Jedná se o vlastní technologii RGB podsvícení pojmenovanou jako Chroma. Logo zároveň poslouží jako notifikační dioda pro aplikace, které tento speciální efekt budou podporovat (potvrzen je zatím Facebook a WhatsApp).

Novinkou tohoto roku je však zvýšená odolnost IP67. Hráči se tedy nebudou muset strachovat v případě, že se jim na telefon podaří převrhnout nápoj nebo telefon spadne do kaluže. Zpátky však k jedné z hlavních ingrediencí pořádného herního smartphonu. Displej o velikosti 5,7 palců opět nabídne obnovovací frekvenci 120 Hz a rozlišení 1 440 × 2 560 pixelů. Novinkou oproti loňskému displeji je tak pouze zvýšená ochrana v podobě Gorilla Glass 5 a Razer slibuje rovněž o 50 % vyšší maximální jas.

Veliké rámečky na spodní a vrchní straně displeje mají svůj důvod. Nachází se v nich stereo reproduktory, které mají být oproti loňskému modelu ještě hlasitější a poskytnout uživateli lepší stereo efekt. Hráče také potěší podpora Dolby Atmos. Výkonově Razer Phone 2 bude mít Snapdragon 845 a GPU Adrena 630. O rychlý chod aplikací se postará 8 GB RAM. Razer tvrdí, že jádra poupravil takovým způsobem, aby bylo při hraní dosaženo ještě lepších výsledků. Kdo hraje, jistě ví, jak je u smartphonu důležité kvalitně vyřešené odvádění tepla. V případě Razer Phonu 2 se jedná o nový druh chlazení, který má být o několik řádů účinnější než klasická tepelná trubice. Podle Razeru by mělo dojít k navýšení celkového výkonu zařízení až o 30 % oproti jeho předchůdci

Zařízení bude dodáváno s Androidem 8.1 a příslibem rychlé aktualizace na Android 9. Pokud byste kromě hraní dostali chuť něco si vyfotit, dobře vám poslouží duální fotoaparát, který nabídne teleobjektiv i standardní senzor od Sony. Uživatele jistě potěší také optická stabilizace a světelnost f/1.75, která není na herní smartphone vůbec špatná. Dočkáme se i stejné výdrže baterie, která si udrží kapacitu 4 000 mAh. Ta půjde dobít bezdrátovým i drátovým způsobem s podporou QuickCharge 4+. Předchozí model nabídl výdrž 10 hodin s nastavenou frekvencí obrazovky 90 Hz. Druhá generace zvládne pracovat stejnou dobu s frekvencí 120 Hz. Cena nového herního smartphonu od Razeru se zastaví na 799 amerických dolarech (cca 21,5 tisíce korun s daní) s objednávkami startujícími dnešním dnem.

Technické parametry Razer Phone 2

Kompletní specifikace
Konstrukce158,5 × 79 × 8,5 mm, 222 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejTFT IPS, 5,72" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2018, 21 999 Kč