Qualcomm představil Snapdragon 821, nabídne 10% nárůst výkonu

6

Jeden z nejznámějších světových výrobců procesorů pro mobilní zařízení dnes odhalil svůj nový model nazvaný Snapdragon 821. Jak již název napovídá, nepůjde o revoluci, ale spíše o evoluci současného Snapdragonu 820.

Qualcomm Snapdragon 821

Současný vlajkový procesor od Qualcommu jistě mnozí znají. Jde o Snapdragon 820, který se nachází například v telefonech HTC 10, LG G5 nebo Xiaomi Mi 5. Dnes představený Snapdragon 821 má nabídnout 10% nárůst výkonu. V jeho útrobách budou opět 4 jádry Kryo, avšak jsou přetaktována. Zatímco hlavní dvojice jader měla u Snapdragonu 820 maximální takt 2,2 GHz, u Snapdragonu 821 půjde o 2,4 GHz.

TIP! Snapdragon Wear 1100: další procesor speciálně pro wearables

Nárůst se očekává také v grafickém výkonu, avšak pouze minimální. Nadále bude použita grafická akcelerace Adreno 530, nicméně její frekvence se zvedne z 624 MHz na 650 MHz. Další možnosti zůstanou shodné. I nový procesor tak v sobě bude skrývat LTE modem schopný přenášet data rychlostí až 600 Mb/s. Samozřejmostí je také podpora 4K videa nebo rychlého nabíjení. Qualcomm Snapdragon 821 by se měl v prvních zařízeních objevit ještě v letošním roce. Spekuluje se o jeho nasazení v jednom z nových Nexusů a také v chystaném Samsungu Galaxy Note 7.

Zdroje: qualcomm.com

Diskuze ke článku
joeblack
to měli představit spíš až na zimu... :D
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Tak, to je pecka :)
Pw
Zbytecnost uz
David
Spíše by se měli soustředit na otázku spotřeby a chlazení než na výkon :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze