Unikají oficiální rendery Galaxy Note 7 (14× aktualizováno)

Jak už víme, další generace modelové řady Note ponese číselné označení 7, Samsung tedy přeskočí číslici 6, aby sjednotil názvy svých modelových řad. K oficiálnímu představení dojde již v úterý 2. srpna, my se prozatím můžeme podívat na 11 minut dlouhé video, kde figuruje prototyp modelu Galaxy Note 7 pro korejského operátora SK Telecom.

Aktualizováno 29. 7. 2016

Je tomu pouze jeden den od uniklého videa, které ukázalo prototyp nového Notu, a už zde máme další unik. Tentokrát se o něj zasloužil známý uživatel twitter @OnLeaks a dostáváme opravdu pořádnou porci novinek. Na světlo světa se totiž dostala kopa oficiálních renderů, byly opět potvrzeny některé specifikace a dokonce už známe i předběžnou cenu.

Samsung Galaxy Note 7

Hlavní novinkou jsou nové rendery, které jsou sice velmi kvalitní, ale neukazují nám nic, co bychom už nevěděli. Alespoň se však můžeme na mobil podívat v celé jeho kráse. Za zmínku pouze stojí, že se potvrdila černá, stříbrná i nová modrá barevná varianta.

Překvapením je obrázek nové verze brýlí pro virtuální realitu Gear VR. Toto příslušenství bude doprovázet chystaný Note 7 na trh a přijít by tedy mělo s USB C konektorem, který se bude podle všeho starat o nabíjení telefonu. Šeptá se však i o podpoře starších generací, včetně Galaxy S6, S7, Note 4 a Note 5. Cena by se měla pohybovat kolem 90 dolarů (zhruba 2 700 včetně daní).

Samsung Galaxy Note 7 - Gear VR

Předběžnou cenu známe i u samotného Notu 7, kde by se měla pohybovat kolem 850 euro (necelých 23 tisíc korun). Za tuto cenu dostanete 153,5 × 73,9 × 7,9 mm velké zařízení s hmotností 168 gramů. Potvrzuje se i hardware zařízení. Ten se skládá z 5,7" QHD Super AMOLED displeje, 12Mpx hlavního fotoaparátu a 5Mpx kamerky vepředu. O výkon by se měl starat procesor Exynos 8893 taktovaný na 2,3 GHz a přijít by měla i verze se Snapdragonem 821, která bude s největší pravděpodobností určena pro trh v USA. Hodnota RAM se nejspíše zastaví na hodnotě 4 GB, jak nám ukázaly nedávno uniklé prototypy. I přesto však stále slýcháme zvěsti i o 6GB verzi. To vše bude držet při životě baterie o kapacitě 3 500 mAh.

Galaxy Note 7 v černé
Galaxy Note 7 ve stříbrné
Galaxy Note 7 v modré

Aktualizováno 28. 7. 2016

Pár dní před oficiálním představením se ukazuje prototyp Galaxy Note 7 na videu. Telefon pochází od korejského operátora SK Telecom a video je dlouhé celých 11 minut. Prototyp má uvnitř procesor Exynos 8890 a 4 GB paměti RAM. Fotoaparát je zde ve variantě Sony IMX260, bude však existovat i verze s čipem od Samsungu.

Aktualizováno 22. 7. 2016

Příchod Samsungu Galaxy Note 7 se blíží a vzrůstá i počet úniků. Nejnovější se můžeme podívat na chystanou novinku ve zlaté barevné variantě. Nová informace se také týká baterie, jejíž kapacita by měla klesnout na pouze 3 500 mAh.

Samsung Galaxy Note 7

Kromě toho se objevila také fotografie, na které je vydán popis a také jistá varování při používání skeneru oční duhovky. Uživatel se dočte, že pro správnou a rychlou funkčnost je vhodné tuto funkci využívat za dostatečného osvětlení a ve správném úhlu. Nechybí ani varování, jak správně a bezpečně skener využívat. Vše totiž funguje pomoci infračerveného paprsku, který dopadá na vaše oko. Minimální vzdálenost bude činit 20 centimetrů. Samsung však pro úplné bezpečí doporučuje alespoň 25 až 35 centimetrů vzdálenosti telefonu od vašeho oka. Další bod popisu se týká brýlí. S nimi prý nebude zřejmě možné skener spolehlivě používat. Otázkou zůstává, jak na tom budou uživatelé s kontaktními čočkami.

Samsung Galaxy Note 7 – informace o používání scanneru oční duhovky

Závěrem dnešních novinek se můžeme podívat na patrně základní trojice barevných variant Samsungu Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Aktualizováno 21. 7. 2016 v 21:20

Nové uniklé video Galaxy Note 7 ukazuje telefon v akci přímo při použití nového skeneru duhovky, který jak se zřejmě potvrzuje, bude sloužit pro odemčení zařízení. Spolu s videem se objevilo i několik snímků telefonu, na kterých je patrný popis použití skeneru. Samsung nedoporučuje používát snímač u malých dětí, lidí s brýlemi či dioptrickými čočkami. Společnost také trvdí, že nejlépe se duhovka naskenuje ze vzdálenosti mezi 25 a 35 cm.

Aktualizováno 21. 7. 2016 v 18:25

Téměř každý den unikají nové podrobnosti o chystaném Galaxy Note 7. Dnes se poprvé objevil na relativně kvalitní fotografii, která zachycuje telefon pravděpodobně ve vyšším stádiu prototypu. Zahnutý displej nahrává předchozím doměnkám, avšak v poslední době unikly i snímky s klasickým plochým displejem. Více se dozvíme již za pár dní při představení ve Spojených státech.

Samsung Galaxy Note 7

Aktualizováno 20. 7. 2016

Jen několik dní před oficiálním představením máme k dispozici velmi kvalitní render, na kterém je vidět model Galaxy Note 7, a to včetně stylusu S Pen. Nový snímek potvrzuje dřívější spekulace. Vidět je zakřivený displej, nový USB-C konektor i slot, kam vždy zasunete stylus S Pen. Připomeňme, že k představení dojde 2. srpna 2016 v New Yorku.

Samsung Galaxy Note 7

Dalším únikem se stalo krátké video, na které je zachycena chystaná novinka Galaxy Note 7. Spatřit můžeme zakřivený displej a také nástin podoby prostředí. To však z této ukázky neodhaluje nic nového.

Aktualizováno 19. 7. 2016

Další snímek připravovaného obra Galaxy Note 7 odhaluje standardně plochý displej. Pravděpodobně by se mohlo jednat o raný prototyp, přeci jen ale se ale odhaluje možnost, že Note 7 bude mít nakonec tradiční displej bez jakéhokoli zahnutí.

Aktualizováno 12. 7. 2016

Dnešní den nepřinesl žádné nové informace, ale trojici nových obrázků. I když nejsou moc kvalitní, lze si udělat hrubou představu o designu a také pozorovat, že Samsung udělal drobné změny vnitřního prostředí.

Aktualizováno 4. 7. 2016

Známý únikář Evan Blass na svém Twitteru zveřejnil údajnou finální podobu chystaného Samsungu Galaxy Note 7. Odhalil černou, stříbrnou a modrou variantu, přičemž rendery potvrzují zakřivený displej. Na druhou stranu se nejnovější obrázky neshodují s dřívějším únikem čelního panelu, na kterém bylo více otvorů nad displejem. Nastávají tak pochyby, zda Galaxy Note 7 opravdu nabídne tolik diskutovaný skener oční duhovky.

Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Aktualizováno 1. 7. 2016

Dnes se objevily exluzivní rendery chystaného tabletofonu od Samsungu. Jedná se o technické výkresy telefonu a údajně by měly pocházet z ověřeného zdroje. Na výkresech je patrný zakřivený displej, což by mělo potvrzovat předchozí informace. Patrný je i skener duhovky a na zadní straně se nachází obdelníkový modul s čočkou fotoaparátu, vedle kterého je také usazena LED dioda a pravděpodobně také měřič tepové frekvence.

Aktualizováno 30. 6. 2016

Dnes se na internetu objevila údajná čelní strana chystaného Samsungu Galaxy Note 7. Ta odhaluje hned několik věcí. V prvé řadě jsou kraje zakřivené, což nasvědčuje tomu, že nový model řady Note opravdu vsadí na zakřivený displej. Nad displejem je pak patrný otvor pro skener oční duhovky a současně bude zachováno i další zabezpečení v podobě čtečky otisků prstů pod displejem.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7 - pravděpodobná podoba čelní strany

Aktualizováno 29. 6. 2016

Nejnovější informace týkající se Samsungu Galaxy Note 7 má na svědomí známý ruský bloger Eldar Murtazin. Ten uvedl, že baterie bude mít kapacitu 3 600 mAh, což není zcela oslnivá hodnota. Dříve se spekulovalo o hodnotě 4 000 mAh. Murtazin však přesto dodává, že i přes průměrnou kapacitu baterie bude možné přehrávat video až 20 hodin. Současně potvrzuje datum představení, v kalendáři bychom si tak měli rezervovat 2. srpen 2016.

Aktualizováno 27. 6. 2016 ve 21:20

Další uniklé informace o nadcházejícím obrovi od společnosti Samsung, připravovaném Galaxy Note 7, se týkají hardwarové výbavy. Telefon dle čínských zdrojů bude obsahovat opět dvě varianty procesoru, stejně jako například vlajková loď Galaxy S7. Prvním procesorem je Snapdragon 821 z dílny Qualcommu. Druhým je pak tovární procesor Samsungu Exynos 8893. Je možné, že Samsung opět rozdá karty jako u vlajkového modelu a varianta s procesorem od Qualcommu se dostane pouze na americký trh.

Samsung Galaxy Note 7

Aktualizováno 27. 6. 2016 v 16:15

O nové informace ohledně Samsungu Galaxy Note 7 se postaral známý únikář Evan Blass. V prvé řadě ukázal údajně finální logo nového modelu. Namítnout bychom mohli, že jej mohl stvořit kdokoliv, avšak Blass se většinou nemýlí. Důležitější jsou informace týkající se výbavy. Potvrzuje 5,7palcový Super AMOLED displej s Quad HD rozlišením či 64GB úložiště s podporou paměťových karet. Překvapivě se ve výbavě objeví také skener oční duhovky a do řady Note se vůbec prvně dostane zvýšená odolnost s certifikací IP68. Hlavní fotoaparát bude duální s rozlišením 12 megapixelů, zatímco čelní kamerka nabídne 5megapixelové rozlišení. Poslední současná informace hovoří o dostupných barevných variantách. Dočkat bychom se měli černé, stříbrné a modré.

Samsung Galaxy Note 7

Aktualizováno 22. 6. 2016

Se zajímavou informací přišel korejský server Korea Herald, který tvrdí, že Samsung aktuálně neplánuje představit klasickou verzi chystaného modelu Galaxy Note 7. Co to znamená? Velmi pravděpodobně bude novinka existovat pouze ve variantě se zakřiveným displejem, a to po obou stranách. Zdá se tak, že telefony se zakřivenými displeji nabírají na popularitě jihokorejský výrobce se na ně hodlá soustředit. Zda se však tato informace potvrdí, si ještě musíme počkat.

Samsung Galaxy Note Edge
Se zakřiveným displejem jsme se v řadě Note setkali před dvěma lety u modelu Note Edge

Původní informace ze 14. 6. 2016

I když poslední Note nesl označení „5“, letos se rovnou dočkáme „sedmičky“. Není v tom potřeba hledat žádnou záhadu, Samsung se jen snaží sjednotit označení svých vlajkových lodí, aby žádná z nich nepůsobila dojmem, že je poněkud pozadu za současnou špičkou.

TIP! Galaxy Note 6 by mohl mít USB-C (4× aktualizováno)

Nejnovější únik se pak týká data odhalení, které by letos mohlo přijít už 2. srpna. To je relativně brzo, ale doba uvedení nového modelu se neustále zkracuje. Note 3 byl představen 25. září, Note 4 pak 3. září a poslední Note 5 už 13. srpna. Pokud tuto posloupnost extrapolujeme, pak dává 2. srpen smysl.

Note7

Poslední hádankou, kterou ještě zbývá dořešit, jsou varianty. Je možné, že Samsung vsadí vše na moderní notu a představí pouze variantu se zahnutým displejem, anebo přidá i plochou variantu.

Zdroje: gsmarena.com, sammobile.com, koreaherald.com, gsmarena.com, weibo.com, techdroider.com, talkandroid.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Fikyx
Note 7 ? :D nemá to být náhodou Note 6 ? :)
jhz
jděte už do prdele s tĕma zahnutejma displejema!!!
K čemu to je, když se na tom nedá koukat pořádně video a fotky. K hovnu!!!
Note si kupuji kvůli display, a ne kvůli nějaký blbý módĕ. To ať si montují do designových sraček pro tupé slečinky v kavárně...
Driver
JAK JÁ JSEM RÁD, ŽE NOTE5 NEBYL NA TRHU V EU A ŽE JSEM UŠETŘIL TĚCH TISÍC EURO!!!
Jste taky tak rádi??? Děkujeme Samsungu!
Absolut Nowak
Blink, blink, blink, blé, blé, blueéééé. Děkuji za pozornost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze