Snapdragon Wear 1100: další procesor speciálně pro wearables

1

Jeden z největších výrobce procesorů, americký Qualcomm, představil na Computexu nový čipset, který ale tentokrát nebude mít nic společného s mobily. Snapdargon Wear 1100 je, jak už název naznačuje, určen pro wearables, konkrétně pro pokročilé fitness trackery a následuje tak nedávno představený Wear 2100.

Potřeba dlouhé výdrže a kompaktních rozměrů hardwaru je pro výrobce vcelku oříškem. Dodnes je většina wearables, a především pak hodinek, založená na čipech původně určených pro smartphony, z toho důvodu Qualcomm představil Snapdragon Wear 2100, který následuje i nově představený Wear 1100.

Qualcomm Snapdragon Wear

TIP: Nejhezčí notebook? Vyzkoušeli jsme nový Asus ZenBook 3

Snapdargon Wear 1100 je určen zejména pro fitness nositelnosti a víceúčelová zařízení, a to zejména díky extrémně malým rozměrům a dlouhé výdrži na jedno nabití. Chlubí se také funkcí pokročilého sledování umístění nebo zabezpečením pro případné mobilní platby. Podpora Bluetooth, NFC a Wi-Fi je samozřejmostí. Nutností je již i vestavěný LTE modem. Procesory by měly být dle slov Qualcommu již brzy k dispozici pro výrobce.

Zdroje: phonearena.com, qualcomm.com

Diskuze ke článku
David Novotný
David Novotný
V prvním odstavci máte místo Snapdragon Snapdargon, tak ti to opravte. :)

Jinak bylo na čase. Cpát S400 do hodinek... no...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze