Přihlásí se Apple o slovo? Letos bychom se nakonec měli dočkat jeho AI

6
Přihlásí se Apple o slovo? Letos bychom se nakonec měli dočkat jeho AI
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Naznačil to samotný Tim Cook
  • Více bychom mohli slyšet na červnové akci WWDC

Umělá inteligence, obvykle však spíše známá pod anglickou zkratkou AI (artificial intelligence), je hybatelem telefonů poslední doby. Ve velké míře s ní koketuje nejen Google v Pixelech 8 a 8 Pro, ale také Samsung, který AI postavil jako hlavní novinky pro své vlajkové modely Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra.

Nedávno jsme vás informovali o tom, že přední analytik předpovídá, že u Applu se umělé inteligence ještě nějaký ten pátek nedočkáme, což má být rovněž důvodem klesajících dodávek dílů a nových telefonů. Zřejmě však Apple tak trochu překvapí, neboť Tim Cook se o umělé inteligence nově vyjádřil. Informuje o tom androidauthority.com.

Šéf Applu naznačil, že firma na umělé inteligenci interně pracuje, ale nechce hovořit o něčem, co ještě není zcela hotové. Dočkali jsme se však klíčové informace, že o AI bude společnost více hovořit později v tomto roce. Konkrétnější Tim Cook nebyl. Jelikož však máme alespoň obecný časový plán, je pravděpodobné, že bychom se podrobnějších informací mohli dočkat na pravidelné vývojářské konferenci WWDC, která se zpravidla pořádá v červnu.

Ledacos již naznačuje také kód nalezený v současném softwaru iOS 17.4. Umělá inteligence by tak mohla najít uplatnění v oblasti chytrých odpovědí ve zprávách skrze Siri, dále též v aplikacích jako Apple Music či Pages. I proto je nasnadě, že se s umělou inteligencí od Applu setkáme primárně nejprve v telefonech.

Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Zase nestrašte. To je, jako každý rok. To bude, možná by mohlo, chystá se, a potom skutek utek. Vyleze to samé, co vloni, jen s novým čipem a jinou barvou. Co zásadního bylo mezi 13,14,15? Skoro nic. Jo, rychlost nabíjení za krále klacka stále platí....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze