Jak Apple dohání zpoždění v oblasti AI? Teprve začíná nabírat lidi

Jak Apple dohání zpoždění v oblasti AI? Teprve začíná nabírat lidi
Fotografie: Apple
  • V nabídce volných míst nabízených centrálou Applu je neobvykle rušno
  • Přibyly desítky pozic se zaměřením na AI
  • Řada je obecných, jiné naznačují, že se firma takto chystá vylepšit Siri nebo péči o zákazníky

Pro velké hráče v oboru informačních technologií bylo uvedení ChatGPT a jeho nejrůznějších aplikací nepříjemným překvapením. Zatímco ještě na začátku roku to vypadalo, že „další velkou věcí“ bude metaverse a na něj navazující chytré brýle, masový nástup AI mezi běžné uživatele byl tak trochu překvapením.

Chytré systémy už najednou nevypadají tak chytře, Siri od Applu nevyjímaje. A jak se na to Apple chystá reagovat? Redaktoři techcrunch.com si povšimli neobvyklé aktivity v oblasti vypsaných volných pracovních pozic. Během pár dnů přibyly desítky vytvořených míst, které se mají zaměřovat na AI, zejména pak na „generativní AI“.

Některé inzeráty jsou poměrně vágní a naznačují, že Apple nechce zůstat pozadu a až pak nasadí výsledky výzkumu do praxe. Jde například o výzkumníky proaktivní inteligence, strojového učení nebo generativní AI. Jiné pozice zase naznačují, že Apple přesně ví, co by chtěl pomocí umělé inteligence vylepšit. Postarat se o to má například seniorní softwarový inženýr, který má naučit Siri zpracovávat informace. Projektový manažer zase bude nasazen ve „speciálním projektu“ týkajícího se AppleCare.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze