Přehrávání hudby na pozadí bude v YouTube Music zdarma

1
Přehrávání hudby na pozadí bude v YouTube Music zdarma
Fotografie: Google
  • YouTube oznámil přehrávání hudby na pozadí pro všechny
  • Nová funkce bude dostupná od 3. listopadu, nejprve jen v Kanadě

Poslech streamované hudby je dnes velmi oblíbený. V této oblasti jednoznačně dominuje Spotify, ale bez konkurence samozřejmě není. Patří mezi ni i YouTube Music, které umožňuje přehrávat skladby či podcasty. Problémem doposud bylo, že byl vyžadován program Premium. Bez něj (a tedy pravidelných měsíčních plateb) jste například hudbu nemohli poslouchat na pozadí.

Skrze oficiální blog YouTube bylo aktuálně oznámeno, že přehrávání na pozadí bude nově pro všechny bezplatné. Doposud stačilo zhasnout displej (případně jen přepnout se do jiné aplikace) a přehrávání se zastavilo. Díky této změně však nově bude možné používat YouTube Music jako jakoukoliv jinou aplikaci na přehrávání hudby. Při poslechu streamované hudby jen musíte počítat s reklamami. Jejich odstranění je již samozřejmě podmíněno měsíční předplatným služby Premium.

Naneštěstí si na vítanou změnu budeme muset ještě nějaký čas počkat. Možnost používat YouTube Music na pozadí bude zavedena 3. listopadu a prozatím jen v Kanadě. Lze však předpokládat, že k rozšíření dojde v následujících týdnech a měsících.