S blokováním reklam na YouTube už nepochodíte. Jaké jsou možnosti?

34
S blokováním reklam na YouTube už nepochodíte. Jaké jsou možnosti?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • YouTube výrazně rozšířil podíl uživatelů, kterým již blokace reklam nefunguje
  • Řešením je udělit serveru výjimku, případně si zaplatit verzi Premium

Reklama k našemu životu neodmyslitelně patří a pro mnohé webové servery je stěžejním prvkem příjmů, díky kterým vůbec mohou fungovat, mobilenet.cz nevyjímaje. Některé typy reklam však mohou být uživatelsky nepříjemné a z tohoto důvodů vznikly různé aplikace, které jejich zobrazení blokují. Hojně jsou využívány v souvislosti s platformou YouTube, kde následně nedochází k zobrazování žádných reklam. Tento postup však samozřejmě porušuje podmínky využívání služby a YouTube již nějakou dobu testoval na úzké skupině lidí omezení blokování reklam.

YouTube
Zobrazená informace v případě, kdy uživatel chce na YouTube s blokací reklam

Nyní však dochází ke změně. Jak informuje theverge.com, YouTube výrazně rozšířil počet uživatelů, ke kterým se omezení blokování reklam dostává. Jakmile se pokusíte načíst YouTube s blokací reklam, zobrazí se vám informační stránka, která vás upozorňuje, že pravděpodobně blokujete zobrazování reklam. Společnost vám připomene, že příjmy z reklam pomáhají všem tvůrcům z celého světa a doporučuje, abyste buď přidali YouTube na seznam výjimek, čímž se reklamy zobrazí, nebo vyzkoušeli službu YouTube Premium. Ta je samozřejmě zpoplatněna, ale legálně se zbavíte reklam.

Diskuze ke článku
Owl 81
Owl 81
Vždyť to funguje furt. Stačí používat YouTube Revanced s funkční blokací a všemi službami Premium účtu úplně zadarmo. Vývojář se o to stará. Navíc ta shit originální aplikace jde krásně smazat s každého zařízení stejně jako veškerý ostatní zbytečný bordel. Jen to chce trochu zručnosti, správné 2 aplikace a otevřené vývojářské prostředí v mobilu.
mafie more
mafie more
Kašlu na nějaký Youtube řídká si ho zapnu stejně tam jsou blbostí
Patrik Čech
Patrik Čech
hele já na tohle asi nejsem dostatečný čecháček. Ale to je fakt takový problém 179 Kč za YouTube Premium?
Peter Fejfar
Peter Fejfar
Platím si rodinný taríf. Vzhľadom na tie kvantá kvalitného obsahu, ktoré denne sledujem, tak ta cena za YouTube
a YouTube Music je úplne primeraná. Mňa vôbec ani nenapadne využívať služby alebo tovary bez zaplatenia Ak nesúhlasím s cenou, tak ma predsa nikto nenúti danú vec používať. Rovnako si kupujem hudbu, e-knihy, platím za weby. Možno pre niektorých je to hlúpe, ale podľa mňa je to otázka slušnosti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze