YouTube Premium v několika zemích zdražuje. Česku se zvýšení zatím vyhnulo

YouTube Premium v několika zemích zdražuje. Česku se zvýšení zatím vyhnulo
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Zvýšení ceny proběhlo v Německu, Rakousku i Polsku
  • V případě českého trhu je měsíční poplatek stále 179 Kč

Není to tak dávno, kdy se k zdražení odhodlalo Spotify, nyní s ním dle informací gsmarena.com přichází také Google v rámci YouTube Premium.

Služba YouTube Premium přitom přináší nejen odstranění reklam z YouTube, ale současně vám zpřístupní i hudební platformu YouTube Music. I ta je pak samozřejmě bez jakýchkoliv omezení a reklam. Blíže nespecifikované zvýšení cen se počínaje 1. listopadem odehrálo v Argentině, Austrálii, Rakousku, Chile, Německu, Polsku a Turecku. Zvýšení cen se týká nových zákazníků, ti stávající mají mít starou a nižší cenu ještě po dobu tří měsíců. Uveďme si jeden příklad. V sousedním Německu se cena YouTube Premium zvýšila z 11,99 eur (295 Kč) na 12,99 eur (320 Kč). Zaplatit si však lze separátně i jen YouTube Music za 10,99 eur (270 Kč).

V případě českého trhu se ceny nemění, alespoň prozatím. Nadále tak za YouTube Premium budete platit 179 Kč měsíčně za individuální využívání, případně 269 Kč za rodinný tarif. V nabídce je ještě studentský tarif za 109 Kč, navíc s možností prvního bezplatného měsíce. Je však poměrně pravděpodobné, že se zdražení později dostane i do dalších regionů, včetně českého.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze