Předobjednávky ohebného Huawei Mate Xs v Evropě startují 2. března

3
Předobjednávky ohebného Huawei Mate Xs v Evropě startují 2. března
  • Telefon se objevil na stránkách švýcarského e-shopu
  • K zákazníkům se Huawei Mate Xs dostane 16. března
  • V Číně startuje prodej již 5. března

Doslova pár dní po oficiálním představení ohebného Huawei Mate Xs se smartphone objevil na stránkách švýcarského prodejce digitech.ch s možností vytvoření předobjednávky počínaje 2. březnem 2020. K zákazníkům by se měl následně ohebný telefon dostat 16. března, a to za cenu 2 499 švýcarských franků, tedy necelých 60 tisíc korun.

Huawei Mate Xs – první pohled

V Číně se novinka začne prodávat pátého března za cenu 16 999 čínských jüanů, tedy zhruba 56 tisíc korun (bez zohlednění DPH).

Na stránkách e-shopu digitech.ch je rovněž explicitně uvedeno, že zařízení v současnosti nepodporuje Google služby. V redakci jsme dnes u Huawei Mate 30 Pro vyzkoušeli nejnovější postup, kterým lze Obchod Play a GMS doinstalovat. Ve hře také zůstává možnost, že se vše vrátí do normálu, neboť Google oficiálně zažádal o udělení výjimky o spolupráci s Huawei. Společnost Microsoft v minulosti povolení ke spolupráci s Huawei obdržela. Jestli se to poštěstí i Googlu se teprve ukáže.

Technické parametry Huawei Mate Xs

Kompletní specifikace
Konstrukce161,3 × 78,5 × 11 mm, 300 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 8" (2 480 × 2 200 px)
Fotoaparát40 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 990, CPU: 2×2,86 GHz + 2×2,36 GHz + 4×1,95 GHz, GPU: ARM Mali-G76 MP12
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 400 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2020, 59 999 Kč
Diskuze ke článku
Milan
Opravdu nechápu, jak by do tohoto mohl nečíňan jít.
Covername
Wtf?! Ještě jsem nestihl těch šedesát klacků ani vydělat.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Hadam, ze 3.brezna tu bude zprava o tom, ze se vyprodal za sest sekund ..... a opet jako mate X, nebude ve skutecnosti dodat ani jeden:o) Staci pohledat na internetu a dozvite se, ze mate x, ktereho se za 8 vterin vyprodalo 200 000 kusu, ve skutecnosti nikdo nema:o) Zacinam si myslet, jestli koronavir taky neni jen nejaka cinska potemkinova vesnice:o) Realne je to samozrejme nesmysl, aby se prodaval telefon s ohebnym displejem ven .... to si mohl dovolit leda flex pai za sedm tisic jako ukazka, jakou cestou nejit .... ale 60 litru za telefon, fakticky bez operacniho systemu (kdyz primhourime oko a budem android povazovat za operacni system;) a s tim, ze by po peti vytazenich z kapsy byl poskrabany? Jako at se nenechaji vysmat ..... spis udelejte soutez, za jak dlouho se udajne vyproda:o) Cim nas pobavi PR oddeleni huawei tentokrat ..... ja tipuju ze se vyproda za 6 vterin a ze ani nereknou, kolik se jich vyprodalo ...... a ze opet jako u mate x, nebude zadna renomovana recenze, jen reklamni videa od youtuberu, kterym huawei zaplatil .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze