Začínáme testovat ohebný Huawei Mate Xs. Ptejte se, co vás zajímá

22
Začínáme testovat ohebný Huawei Mate Xs. Ptejte se, co vás zajímá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon s cenovkou 60 tisíc korun dorazil ve stylovém balení s bohatým příslušenstvím
  • Kromě konstrukčního zpracování zaujme také hardwarová výbava
  • V komentářích pod článkem se nás můžete ptát na vše, co vás zajímá

Do redakce se dostal Huawei Mate Xs, tedy již druhá generace ohebného telefonu značky Huawei, která přináší vylepšený zavírací mechanismus, (dle výrobce) odolnější displej, ale také podporu 5G sítí a extrémně rychlé nabíjení.

Huawei Mate Xs – první pohled

Že se jedná o nevšední telefon napoví již samotné balení. V černé krabičce je několik přihrádek, v nichž najdeme pecková sluchátka, kabel (typu USB-C/USB-C), ochranné pouzdro, ale také 65W napájecí adaptér. Ohebný telefon působí naživo elegantně a v rozloženém stavu má na tloušťku pouhých 5,4 mm (když nepočítáme vystouplý okraj s fotoaparáty a ovládacími tlačítky). V průběhu testování se rozhodně zaměříme nejen na ohebnou konstrukci, ale také na software a fotoaparáty, které jsou podobné Huawei P30 Pro.

V komentářích pod článkem se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně nového Huawei Mate Xs zajímá.

Technické parametry Huawei Mate Xs

Kompletní specifikace
Konstrukce161,3 × 78,5 × 11 mm, 300 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 8" (2 480 × 2 200 px)
Fotoaparát40 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 990, CPU: 2×2,86 GHz + 2×2,36 GHz + 4×1,95 GHz, GPU: ARM Mali-G76 MP12
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 400 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2020, 59 999 Kč
Diskuze ke článku
Jiří
Ale XSko se dá normálně v ČR koupit, stačí zajít na ofiko stránky. A dokonce si ho i někdo koupí, né každý chce mít předražený jablko nebo top Samsung, ale z horším procesorem... Používám ho bez Google (i když už se tam dá dohrát) a kromě placení mi nic nechybí...
Adam R.
Co kdyby jste testovali mobil, který se dá normálně v ČR koupit a taky co si ho někdo koupí? Bez Googlu si to v ČR nikdo nekoupí... Úplně zbytečná recenze
Ondřej
Už se na tu propagaci čínského šuntu bez Google služeb vykašlete. Případně si ty články označte jako reklamní sdělení. Jste k smíchu, že takovému plevelu vůbec dáváte nějaký prostor.
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Měl bych první dotaz. Je to koupený telefon nebo zaslaný na recenzi? Nejde mi ani tak o to, jak moc bude recenze nezaujatá, jako o to, jestli musíte telefon do tří dnů vrátit, jak tomu zatím bylo všude. Zkrátka jestli je to skutečně první ohebný telefon od Huawei (myslím, že všichni víme, že ta "první" generace se nikdy neprodávala) nebo zase jen novinářské DEMO jako tomu bylo u Mate X. Mám totiž pocit, že ze stejného důvodu, jako se neprodával Mate X, tak se nebude prodávat ani Mate Xs (už jenom to trapné pojmenování, kdy se snaží opičit po Applu). A tím je displej zvenku a nulová odolnost plastového displeje. To, že vlastně ani po dalším zahájení prodejů nejsou vlastně reálné recenze ani na youtube, mě vede k tomu, že se jedná o stejný potěmkinův telefon jako byl Mate X. Přijde mi to jako taková ta typicky čínská komunistická propaganda .... už jenom proto, že jsem si jej v ČR objednal, zaplatil a vrátili peníze, protože byl "vyprodán" poslední kus těsně před mým nákupem:o) Stále více nabývám dojmu, že půjde o stejné fiasko jako s Mate X a že první skládací telefon od Huawei bude Mate X2, který má být skládaný dovnitř, čili ala Samsung ala jediný použitelný způsob ohybu.
Nicméně se můžu mýlit a možná jej skutečně máte soukromě, bez háčků s brzkým vrácením nebo NDA .... pak se budu těšit na recenzi po pár týdnech používání .... budete asi první na celém internetu:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze