Jak jsem na Huawei Mate 30 Pro doinstaloval Obchod Play

Jak jsem na Huawei Mate 30 Pro doinstaloval Obchod Play
  • Otestovali jsme nejnovější způsob doinstalování GMS a Obchodu Play
  • Proces nezabere více než 5 minut a zvládne jej každý
  • Pozor, nejedná se o oficiální způsob doinstalování schválený společností Google ani Huawei

Na německém YouTube kanálu Huawei Blog se objevila nová metoda, jak dostat do Huawei Mate 30 Pro Obchod Play a s ním pochopitelně i Google služby (GMS), a jelikož máme v redakci Mate 30 Pro k dispozici, rozhodli jsem se metodu otestovat.

Ještě než začneme, je potřeba upozornit na to, že se nejedná o oficiální způsob schválený společností Google ani Huawei a pokud se rozhodnete tuto metodu vyzkoušet, přebíráte tak na sebe veškerá potenciální rizika. Instalovat aplikaci na vaše primární zařízení nedoporučujeme, může ohrozit vaše osobní data.

Instalovat aplikaci Chat Partner na vaše primární zařízení nedoporučujeme, může ohrozit vaše osobní data. Článek má pouze informativní charakter.

V minulosti existovalo již několik způsobů, jak na Huawei zařízeních postižených sankcemi americké vlády zprovoznit GMS. Většina se však stala postupem času nefunkční a některé navíc vyžadovaly menší/větší míru technické zdatnosti. Tento způsob doinstalování Obchodu Play a GMS je naštěstí velmi jednoduchý a poměrně přímočarý, takže jej zvládne opravdu každý. Celý proces navíc nezabere déle než pět minut.

Instalace

Vše, co k zprovoznění Obchodu Play a GMS potřebujete, je aplikace Chat Partner, kterou si můžete stáhnout zde (identický odkaz najdete rovněž pod zmíněným videonávodem). Po stažení a nainstalování anglicky lokalizované aplikace vám bude nabídnuta možnost „opravit“ absenci GMS. Pokud tak učiníte a stisknete tlačítko „Repair Now“, musíte následně aplikaci udělit množství oprávnění (viz screen níže), aby mohla Obchod Play a GMS úspěšně doinstalovat. Jakmile je proces instalace u konce, neotvírejte ihned Obchod Play, ale nejprve zařízení restartujte.

Postup instalace

Nyní se můžete přihlásit do Obchodu Play s běžným Google účtem. K tomuto účelu jsme si v našem případě založili zcela novou Gmailovou adresu/účet. Po instalaci Obchodu Play a GMS můžete aplikaci Chat Partner smazat.

Testování

Funkcionalitu GMS testujeme teprve pár chvil, ale zatím se zdá vše funkční a v pořádku. Bez problémů Fungují Google Mapy, Chrome, YouTube a dokonce se zdá, že je funkční i Google Pay. S telefonem však nelze platit v obchodech (viz screen), takže teoreticky pouze pro platby na internetu.

Google oficiálně požádal o udělení výjimky o spolupráci s Huawei, takže možná brzy ani nebude takovýchto řešení potřeba. Pokud vás cokoliv zajímá, můžete se ptát v komentářích níže.

Technické parametry Huawei Mate 30 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce158,1 × 73,1 × 8,8 mm, 198 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,53" (2 400 × 1 176 px)
Fotoaparát40 Mpx (7 296 × 5 472), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 990, CPU: 2×2,86 GHz + 2×2,36 GHz + 4×1,95 GHz, GPU: ARM Mali-T970
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ano, LTE: 2 000 / 300 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostúnor 2020,
Diskuze ke článku
Michael
Tak v takovém telefonu bych nezadaval raději žádná hesla apod.. kdoví co kam se nahraje.
Kamil
Už jen proto jaké komplikace jsou spojené s nelegálním doinstalováním služby Gsm a google store a bezpečností se takoví telefon nevyplatí kupovat ať je sebelepší a cena výhodnější
Lukes
Dobrý den, myslíte si, že do takového telefonu je bezpečné nainstalovat mobilní aplikaci banky? Myšleno kvůli aplikaci Chat Partner, když požaduje povolení takřka ke všemu. Sice píšete, že dana aplikace se dá následně odinstalovat, ale třeba zůstane i tak někde schovaná část nesmazatelného souboru a pak posílá data tam a tam... Děkuji za odpověď. :-)
Ondra
Myslíte si v redakci, že je dobrý učit lidi výrobce ojebávat?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze