Porazí nový „zlato-stříbrný“ Snapdragon 8150 procesory od Huawei a Applu?

15
Porazí nový „zlato-stříbrný“ Snapdragon 8150 procesory od Huawei a Applu?
  • Nástupcem Snapdragonu 845 se stane osmijádrový procesor se 4 výkonnějšími (2,6 GHz) a 4 úspornými jádry (1,7 GHz)
  • V novince nebudou již nasazena jádra společnosti ARM, namísto toho budou použita Kryo jádra od Qualcommu
  • Prvních smartphonů se Snapdragonem 8150 se dočkáme v březnu 2019

Nástupce momentálně nejvýkonnějšího procesoru od Qualcommu bude ohlášen již na začátku prosince pod označením Snapdragon 8150. Obdobně jako současný TOP model (Snapdragon 845) bude i on vybaven 8 jádry. K dispozici tak budou 4 výkonnější jádra (v žargonu Qualcommu označována jako „zlatá“) a stejný počet méně výkonných úsporných jader („stříbrná“). Novinka od Qualcommu nasadí svá vlastní Kryo jádra jako u Snapdragonu 845. „Zlatá“ výkonnější jádra budou taktována na 2,6 GHz, zatímco úsporná „stříbrná“ na 1,7 GHz. Udaný takt se však do vydání ještě může změnit, a to směrem k lepšímu, neboť se na novém procesoru stále pracuje.

Vhod přijde i nový grafický čip s taktem 650 MHz, u něhož je zatím počet jader neznámý. Po vzoru Huawei a Applu bude i u nového Snapdragonu představena dedikovaná část pro neuronový akcelerátor. Nepřekvapí ani, že jádro bude vyrobeno 7nm technologií. Prvních smartphonů se 7nm procesorem Snapdragon 8150 bychom se měli dočkat již v průběhu března 2019. Porazí podle vás nový Snapdragon procesory od Huawei a Applu? Napište nám, co myslíte, do komentářů.

Diskuze ke článku
αΩ
Tak Háčko zřejmě stejně jako doposud ano, no a Áčko už by snad konečně alespoň pro jednou mohl ;)
Petr
No A12 určitě nepřekoná ;)
Blue Sun
Blue Sun
Jak kdyby na tom při současných výkonech procesorů ještě vůbec záleželo... Akorát si jedna či druhá banda ovcí pak honí péro nad tím, jak jejich miláček je výkonnější, než ti ostatní.
Areon
Ani SD 845 nemá ARM jádra, ale kryo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze