Huawei se chce stát zcela nezávislým na čipsetech společností Qualcomm a MediaTek

2
Huawei se chce stát zcela nezávislým na čipsetech společností Qualcomm a MediaTek
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Čipsety od Qualcommu a MediaTeku jsou v současnosti využívány zejména u méně výkonných smartphonů
  • Výrobce pokračuje v dlouhodobém trendu

Podle informací digitimes.com by Huawei i v budoucnu rád pokračoval v trendu omezování závislosti na čipsetech dodávaných společnostmi Qualcomm a MediaTek a nahradil je vlastními modely HiSilicon. V druhé polovině letošního roku by se tak měly vyskytovat Kirin čipsety ve více než 60 % všech Huawei smartphonů, které se dostanou na trh.

Huawei se tak úspěšně daří navyšovat poměr vlastních a cizích čipsetů již několik let po sobě. V druhé polovině loňského roku si společnost stanovila za cíl využít Kirin čipsety ve 40 % všech zařízení a v první polovině roku 2019 dokonce ve 45 %. Čipsety od Qualcommu a MediaTeku jsou v současnosti k vidění zejména v méně výkonných smartphonech. Nejnovější model, jenž by měl výrobci pomoci se ještě více osamostatnit, si nese označení Kirin 810 a bude k vidění ve smartphonech střední třídy.

Kirin 980
Diskuze ke článku
Muehehe
Tak určitě, co nejvíc Kirinů. Aspoň si to člověk bude moct rovnou škrtnout. Rozesranost jejich elmg kompasu je snad ještě horší, než šitové GPS u Mediateku.
Janek
To, že firma Huawei procesory umi je zřejmé, top modely s Kirinem to dokazují, cesta firmy je však trnitá a nezbývá, než vybudovat vlastní komplexní subsystém, aby byl omezen cizí vliv. Apple je příkladem, že to jde. Pokud není možná obchodní spolupráce bez neooprávněných sankcí, jiná možnost není. Možná se časem budou nuceni přidat i další, viz začínající obchodní válka J. Korea & Japonsko. Jsem odpůrcem obchodní válek na pozadí politických ideologií, svět zase spěje k polarizaci a vypadá to, že druhá studená válka je realitou.
Politici, můžete se plácat po ramenou, opět jste přivedly svět na pokraj zkázy!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze