Pohráli jsme si s chytrými hodinkami Fitbit Ionic

2
Pohráli jsme si s chytrými hodinkami Fitbit Ionic
  • Vyzkoušeli jsme si první chytré hodinky od Fitbitu, které přicházejí s novým OS a řadou funkcí
  • Jsou velmi lehké a skvěle vyrobené. S jasným displejem a vydrží baterie přes 4 dny
  • K dostání budou již v polovině října za cenu kolem 8 tisíc korun

Před pár týdny představil Fitbit své první chytré hodinky Ionic, které jsme si mohli vyzkoušet na akci APCOM, kde Fitbit společně s pár dalšími společnostmi ukazoval své nejnovější produkty. Pokud se chcete dozvědět více o specifikacích, odkážeme vás na naše preview.

Přejděme však k samotným hodinkám, u kterých nás ihned potěšila jejich lehkost. Navíc jejich tělo působí velmi kvalitním dojmem, ostatně stejně jako masivní pryžový řemínek, který lze snadno odepnout a vyměnit za jiný. Tělo hodinek je vespod vcelku výrazně zkoseno ze všech stran směrem k senzorům a na ruku tak doléhá jen malou částí svého povrchu. To může znít trochu nepohodlně, ale ve skutečnosti jsou na zápěstí hodinky opravdu příjemné a opět musíme především zdůraznit jejich lehkost.

Nejsou ani nijak extra velké i přes prostorný čtvercový displej. Ten lze údajně vyhnat až na maximální jas o hodnotě 1 000 nitů a my můžeme potvrdit, že svítí skutečně skvěle. Nastavit si však můžete i nejnižší jas, střední nebo nechat vše automaticky na senzoru okolního světla. Barvy vypadají výrazně, obraz je krásně jemný a pozorovací uhly jsou rovněž excelentní. Displej je samozřejmě dotykový, přičemž na každý náš dotyk reagoval okamžitě, kryje jej odolné Gorilla Glass 3.

Nemohli jsme samozřejmě vynechat ani prohlídku nového operačního systému Fitbit OS, který je vcelku hezky rozvržen. Pohybujete se v něm dotyky a bohužel chybí ovládání korunkou, lunetou či tlačítky. Tedy, tlačítka tu jsou tři, ale v prostředí se s nimi nepohybujete. Jedno tlačítko na levé straně slouží pro návrat o krok zpět, zatímco dvě na pravé straně spouštějí na hlavní obrazovce zvolené funkce. Horní tlačítko, případně swipe ze shora, nás tak přenesl do přehrávače hudby a spodní tlačítko, případně swipe zespod, zase do zpráv.

Dvě tlačítka vpravo lze přitom používat i jako potvrzovací v některých aplikacích, kde se vám ukáží softwarová tlačítka v pravém horním a dolním rohu. Tlačítka mají velmi příjemný stisk a jsou vroubkovaná. Pokud se však rozhodnete pro klepání prstem, dostane se vám občas vibrační odezvy, kterou musíme pochválit. Vibrace mají nastavitelnou intenzitu a na maximální hodnotu byly vcelku silné. Rozhodně si díky tomu každé nové notifikace hned všimnete.

Samotný systém vypadá vizuálně moc hezky, byť je v něm cítit sportovněji zaměřené dědictví Fitbitu, takže se nejedná o nic ve stylu Android Wear nebo watchOS. Prostředí ale někdy neběží dokonale plynule a občas tak vypadají některé animace na dnešní poměry trochu hůře. Funkčně je však systém skvěle odladěný a vše pracuje přesně jak má. Scrollování či čtení notifikací není žádný problém a těch pár aplikací, které hodinky prozatím mají, vypadá dobře, byť jsou velmi prosté. V tom je však síla systému. Vše funguje, je to jednoduché a bez zbytečností navíc.

Hodinky Fitbit Ionic by se přitom měly dostat do prodeje již zhruba v polovině října, přičemž cena se má pohybovat někde kolem 8 tisíc korun. Na výběr bude mnoho řemínků, které jsou v pryžové, sportovní či elegantnější kožené variantě.

Diskuze ke článku
Denis
Hodinky opět pěkné, jako všechny od nich, jenom všechny mají jednu docela zásadní vadu: Nedostatečnou podporu zařízení, nechápu, proč např. podporují Honor 3C, ale vlajkové lodě (Honor 8, Honor 9) nikoliv. Chtělo by to s tím něco udělat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze