Fitbit Ionic: chytré hodinky s několikadenní výdrží navržené pro sportovce

3
Fitbit Ionic: chytré hodinky s několikadenní výdrží navržené pro sportovce
  • Fitbit dnes představil své první chytré hodinky Ionic
  • Nabízí mírně zakulacený barevný displej a zaměřují se na sportovce
  • Těšit se můžeme na velmi přesnou GPS, plavecký režim a spoustu senzorů
  • Lákavě vypadá i několikadenní výdrž na jedno nabití

Přírůstek do segmentu chytrých hodinek dnes představila společnost Fitbit. Nový model Ionic se zaměřuje na sportovce a zdraví. Nechybí tudíž speciální režimy či senzory. Fitbit Ionic je vybaven novým SpO2 snímačem, který v budoucnu umožní měřit například spánkovou apnoe, vestavěným GPS senzorem, sadou dynamických sportovních tréninků, vylepšeným měřením srdečního tepu a voděodolností do hloubky 50 metrů. Hodinky navíc podporují bezkontaktní platby, chytré notifikace a celou řadu populárních aplikací a designových skinů v obchodě Fitbit App Gallery. Nechybí ani vestavěný hudební přehrávač a baterie poskytuje 4 a více dnů výdrže na nabití, což je mezi chytrými hodinkami rozhodně nadprůměr.

„Před 10 lety byl Fitbit průkopníkem wearables trhu představením zcela prvního zdravotnického a sportovního náramku. Od té doby jsme se stali přední světovou wearables značkou s největší vlastní fitness sociální sítí, která pomáhá milionům lidí po celém světě žít zdravěji,“ říká James Park, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Fitbit. „Právě teď společně s Fitbit Ionic uvádíme na trh něco, co uživatelé ještě neměli možnost v žádných jiných chytrých hodinkách vidět – zdravotnickou a fitness platformu, která se na míru přizpůsobí každému uživateli, s tou nejpokročilejší technologií pro bezprecedentní možnosti sledování zdravotního stavu.“

Hodinky Fitbit Ionic běží na novém operačním systému Fitbit OS navrženém na míru pro chytré hodinky. Jeho součástí je i obchod Fitbit App Gallery, kde si lze stáhnout nejnovější aplikace třetích stran a nejrůznější doplňující vzhledy ciferníku.

Obchod App Gallery nabízí celou řadu fitness aplikací jako například Exercise, Fitbit Coach, Relax, Timer a další. Každá aplikace by měla být navržena přímo pro hodinky Fitbit, takže není potřeba ji párovat s mateřskou aplikací v mobilním telefonu. Při zahájení prodeje budou k dispozici aplikace od těchto partnerů: sociální síť Strava pro atlety, zpravodajství AccuWeather o počasí, a další. Tento podzim bude obchod rozšířen o aplikace Flipboard, GAME GOLF, Nest nebo Surf.

Novinka nabízí hned několik zajímavých funkcí, režimů či senzorů, které stojí za zmínku a které si v níže uvedených bodech shrneme.

  • Společník pro běhání – Nechte hodinky automaticky rozpoznat běh s funkcí Run Detect. Ta sama zapne GPS senzor, zastaví měření, když si dáte pauzu na občerstvení a opět se aktivuje, jakmile vyběhnete.
  • Nový plavecký režim – Použijte hodinky Ionic pro měření plaveckého tréninku díky voděodolnosti do hloubky 50 metrů. Hodinky ukazují počet bazénů v reálném čase a zaznamenají dobu plavání a množství spálených kalorií.
  • Přesný GPS senzor – Vestavěná anténa a design hodinek Fitbit Ionic poskytuje přesnější spojení s GPS a GLONASS satelity. Nechte telefon doma a veškeré údaje o své sportovní aktivitě mějte přímo na displeji hodinek.
  • Vylepšená technologie měření srdečního tepu – Hodinky mají vylepšenou technologii PurePulse pro měření srdečního tepu při jízdě na kole, běhu atp.
  • Zcela nový senzor – Nový typ SpO2 snímače otevírá lepší možnosti monitorování zdraví, jako například sledování příznaků spánkové apnoe
  • Hudební přehrávač – Hodinky disponují vlastním hudebním přehrávačem a pro uživatele je připravena 2,5GB paměť
  • Chytré notifikace – Přijímejte upozornění na příchozí hovory, textové zprávy, upomínky a notifikace z aplikací Facebook, Gmail, Instagram, atd.
  • Jasný displej – barevný a lehce zaoblený dotykový displej umožňuje vytáhnout jas displeje až k hodnotě 1 000 nitů, čímž budete mít své statistiky čitelné i na přímém slunci.

Chytré hodinky Fitbit Ionic přichází již dnes do předprodeje na www.fitbit.com za cenu 299,95 dolarů (cca 7,5 tisíce korun s daní). Na český trh nový model doputuje během října tohoto roku, přičemž cena bude teprve upřesněna.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Petr
Funkce se mi líbí, ale hodinky vzhledově vůbec. Vypadají jako digitálky z roku 1985 do kterých si nadšenec zabudoval display koupený na ebay.
Armies
Přesně tak po designové stránce jsou obyčejné - nehezké.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze