Podle průzkumu až 67 % Čechů fotí pouze mobilem

2
Podle průzkumu až 67 % Čechů fotí pouze mobilem
Fotografie: Honor
  • Společnost Honor si nechala zpracovat průzkum
  • Většina lidí už klasický fotoaparát nepotřebuje

Skoro všichni výrobci chytrých mobilních telefonů věnují značnou pozornost vylepšování schopností fotoaparátu. Společně s tím roste také skupina lidí, kteří už k pořizování snímků nic jiného nepotřebují. Na druhé straně jsou lidé, pro něž bude zejména kvůli fyzikálním zákonům mobil pouhý doplněk pro momentky, který však doposud kvalitní fotoaparát nahradit nedokáže.

Pokud jste si někdy kladli otázku, jak jsou tyto dvě skupiny velké, pak pro vás má odpověď průzkum agentury Ipsos z listopadu 2021, který objednal výrobce elektroniky Honor. Z něj vyplývá, že až 67 % z nás už dnes nechává klasický fotoaparát doma. S pokročilou technikou v mobilních telefonech nepotřebujeme robustní fotoaparáty, abychom pořídili kvalitní snímky. Klasické fotoaparáty vždy vyhrávaly profesionální technikou a možnostmi podoby pořízeného snímku s využitím dlouhé a krátké expozice nebo času. I to dnes už zvládne lepší výbava našich telefonů.

Kvalita snímků je pro mnohé klíčová, proto 27 % uživatelů sleduje před nákupem odborné recenze. Průzkum se věnoval i nabíjení telefonů. Výrobci nejméně doporučovanou dobu pro nabíjení, tedy přes noc, využívá až 46 % z nás. Pomalu se ale učíme elektroniku více šetřit a až 33 % nabíjí svůj telefon spíše 1× za 2 dny. Chytrou elektroniku pod stromeček nakupují spíše muži. V nakupování elektroniky pod stromeček se zatím čeští zákazníci drží zpátky víc, než by se mohlo zdát. Jako dárek ji volí spíše muži ve věku mezi 36 až 44 lety (50 %). Pokud tedy elektroniku, volba pak nejvíce padá právě na mobilní telefon, kterým obdaruje své blízké až 12 % Čechů.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 7. 12. 2021 12:42
A zase Honor omg 🤣 Dobra komedie. No je pred vanocema... penizky sou potreba.

"Kvalita snímků je pro mnohé klíčová, proto 27 % uživatelů sleduje před nákupem odborné recenze"

Tak to si 27% uzivatelu urcite nekoupi Honor 🤣

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze