Podle amerického prezidenta Bidena „Facebook zabíjí lidi“

3
Podle amerického prezidenta Bidena „Facebook zabíjí lidi“
Fotografie: Firmbee, unsplash.com
  • Narážel tak na šíření dezinformací o koronaviru a očkování
  • Stejný názor mají i členové jeho administrativy
  • Zbytečně tak umírají desítky lidí denně

Bývalý americký prezident Trump měl nejdříve velice kladný vztah k sociálním sítím. Hlavně obliba Twitteru z něj po dlouhá léta udělala prezidentův hlavní komunikační kanál. Po prohraných volbách však jeho chování naplno odhalilo největší slabinu sociálních sítí – jejich neschopnost filtrovat nepravdivé a zavádějící informace stejně jako výzvy k násilí. Výsledkem byla série zákazů na hlavních platformách následována plánem na tvorbu vlastní sociální sítě. Mohlo by se zdát, že úřadování nového prezidenta Bidena bude v tomto směru umírněnější a přenechá sociální sítě a jejich problémy jiným. Opak je však pravdou: na konferenci týkající se vakcinace a dezinformací zazněla od reportéra otázka na Facebook. Prezidentova reakce byla více než výmluvná.


Biden narážel na fakt, že pandemie stále ještě neskončila a pořád bere životy, hlavně mezi nenaočkovanými. Vinu za pomalý postup vakcinace klade hlavně sociálním sítím, které šíří dezinformace. Prezident Biden tak ostřejšími slovy zopakoval podobnou zprávu šéfa amerického Úřadu pro veřejné zdraví. Podle ní se dvě třetiny lidí nenechají očkovat právě kvůli dezinformacím ze sociálních médií. I v době relativního klidu to znamená desítky zbytečně mrtvých denně.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
No kazdy sveho stesti strujce. FB je nezabiji. Zabiji je jejich vlastni hloupost. Kdyz se podivam na ty retardy od veproveho Volnyho a spol... tak zadna skoda. At klidne skoci ze skaly tupci.
Alois Lopata
Alois Lopata
A co je dezinformačního na tom, že jakýkoliv nový farmaceutický produkt (lék, vakcína atd.) je dlouhodobě netestovaný a nebezpečný a nelze o něm tedy tvrdit, že bezpečný je? Vážné vedlejší účinky nových farmaceutik se běžně projevují po 5 - 15 letech. Každoročně jsou z trhu v tichosti stahovány desítky léků, u kterých se po letech zjistilo, že způsobují např. mrtvice, infarkty, epelipsii, ALS atd. A u spousty léků se vznik závažných neurodegenerativních a kardiovaskulárních potíží vůbec nedá do souvislosti, neboť kdo z nás si pamatuje, že před 5ti lety bral nějaký přípravek, který mu třeba po těch 5ti letech mohl způsobit např. Alzheimera? Co třeba takový Vioxx, Trovan atd.? Bezpečné léky, které způsobily smrt tisíců lidí i dětí. A tupí retardi typu Biden a spol. se nechají naočkovat experimentální látkou, o které se vůbec neví, co s vámi udělá za pár let, kvůli prachobyčejné neškodné chřipce se smrtností necelá 2%, která je přitom pro drtivou většinu populace naprosto neškodná. Ročně na světě umře 70 milionů lidí a 140 milionů se jich narodí. Jestli umře pár milionů důchodců o rok nebo dva dříve na nějaký covid, na tom s prominutím vůbec nezáleží. Tolik lidí, kolik jich tu umřelo s covidem, zabije v ČR každoročně kouření a pití alkoholu. A vadí to někomu? Nevadí. Tak si vemte váš covid, vakcíny, respirátory a strčte si je laskavě do jisté tělní dutiny, vy covidoví vypatlanci.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Podle mě neinteligentní Američané :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze