Podívejte se na nové příslušenství pro iPhony 5c a 5s pěkně pohromadě

6

Spolu s novými iPhony Apple představil i nové příslušenství. Konkrétně se jedná o nové ochranné obaly a také o dokovací kolébky s Lightning konektorem, které se iPhone 5 nakonec vůbec nedočkal. Ochranné pouzdro pro iPhone 5c nabídne zajímavé barvy a vzhled, obal pro iPhone 5s se nese v konzervativnějším pojetí. Kolik bude příslušenství stát?

Apple si dal na příslušenství pro nové iPhony opravdu hodně záležet a připravil spoustu možností, jak z potenciálních zákazníků vytáhnout další peníze za atraktivní doplňky. Na mysli máme konkrétně silikonová pouzdra pro iPhone 5c, které nejenom že hýří všemi barvami, nabízí také velmi zvláštní pojetí. Kruhové otvory na zadní straně jsou však nepochybně poněkud kontroverzním prvkem, který se nebude líbit každému.

Silikonový obal pro iPhone 5c je dostupný hned v šesti barevných provedení. Kožený obal pro iPhone 5s je dostupný v 5 barvách a dostupný bude také v edici (PRODUCT) RED. Dock bude dostupný jak pro iPhone 5c tak i pro iPhone 5s (díky stejné tloušťce i pro iPhone 5).

Kožené kryty pro iPhone 5S působí poněkud umírněnějším dojmem, což určitě není na škodu. Kvalitnější provedení jistě ocení nejeden uživatel 5Ska. Dokovací kolébka však určitě potěší všechny.

Silikonová a kožená paráda

Nejprve se tedy detailně podíváme na ochranná pouzdra. Silikonové pouzdro pro iPhone 5c bude dostupné v 6 barevných variantách, konkrétně v bílé, červené, žluté, modré, zelené a černé. Spolu s barevným provedením telefonu tak můžete ve výsledku utvořit celkem 30 kombinací, což by mělo ve výsledku stačit i tomu nejnáruživějšímu teenagerovi. A samozřejmě i všem ostatním.

Díky silikonovým pouzdrům snadno docílite zajímavých barevných kreací.

Výhodou tohoto pouzdra by mělo být také celkové zlepšení ergonomie držení. Silikonové pouzdro se bude dozajista lépe držet než lesklý polykarbonát, u kterého hrozí vyklouznutí z ruky a nebo nějaké to poškrábání (i když naštěstí ne tak markantní, jako v případě hliníkového iPhonu 5/5s). Navíc, na vnitřní straně pouzdra najdeme podšívku z mikrovlákna, která má za účel jediné - udržet telefon co nejdéle ve vyleštěném a čistém stavu.

Pokud vás zaujaly otvory v zadním krytu, nejste jediní. Apple tento záměr vysvětluje tím, že uživatel bude díky nim vnímat ochranu spíše jako součást telefonu, než jako obyčejné pouzdro. Jestli na tom něco je zjistíme, až budeme mít možnost telefon v pouzdru vyzkoušet. Apple stanovil cenu na 29 dolarů, což pro nás ve výsledku může znamenat částku zhruba mezi 700 - 800 korunami.

TIP: Podívejte se na preview nového iPhonu 5c.

Teď se podíváme na kožené pouzdro pro iPhone 5s. To se bude (naštěstí) vyrábět v poněkud konzervativnějším pojetí. Pouzdro bude dostupné v 5 základních barevných variantách a to konkrétně žluté, světle růžové, modré, hnědé, černé a mimo to bude dostupná i červená varianta, která patří do nabídky (PRODUCT) RED - koupí takového produktu přispíváte na boj proti HIV v Africe.

Pouzdra pro iPhone 5s budou kožená a nabídnou umírněnější barevné kreace.

Kožený obal je přesně tvarovaný tak, aby telefon bezpečně obepnul a přesto nabídl pohodlný přístup k tlačítkům, konektoru a fotoaparátu. Barva je navíc zapuštěna až do hloubky pouzdra a pouzdro samotné nabízí velice tenký profil. Jelikož se jedná o hodnější materiál, než je silikon, nabízet se bude o deset dolarů dráž, tedy za 39 dolarů. V našich končinách se může prodávat v přepočtu za částku okolo 1000 Kč

TIP: Podívejte se na preview nového iPhonu 5s.

Dokovací kolébka na scéně

Apple tentokrát nezapomněl ani na dokovací kolébku, které se iPhone 5 nedočkal. Dostupná bude jak ve variantě pro iPhone 5c tak pro iPhone 5s. Kolébka samozřejmě disponuje novým Lightning konektorem. Kolébka může sloužit i jako stojánek pro hovory pomocí FaceTime nebo sledování videa.

Do kolébky snadno připojíte USB kabel a telefon tak můžete jak nabíjet tak i synchronizovat se svým PC/Macem. Díky tomu, že je starší iPhone 5 stejně tlustý (nebo spíše tenký) jako iPhone 5s, bude kolébka kompatibilní i s tímto modelem.

Dokovací kolébka snadno poslouží i jako jednoduchý stojánek. Primární funkci bude plnit při nabíjení a synchronizaci. Dostupná bude za zhruba 720 Kč.

Cena je podle českého Apple store nastavena na 719 Kč. Aktuálně ještě není k dispozici, zakoupit ho budete moci zde.

Závěr

A jak se nové příslušenství pro iPhony líbí vám? Zaujalo vás silikonové pouzdro pro iPhone 5c a nebo kožené pouzdro pro iPhone 5s? Zakoupíte si novou synchronizační kolébku pro váš iPhone?

Technické parametry Apple iPhone 5c

Kompletní specifikace
Konstrukce124,4 × 59,2 × 9 mm, 132 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (1 136 × 640 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A6, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX543MP3
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 10
Akumulátor1 507 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:15 hodin
Dostupnostzáří 2013,

Technické parametry Apple iPhone 5s

Kompletní specifikace
Konstrukce123,8 × 58,6 × 7,6 mm, 112 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (1 136 × 640 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A7, CPU: 2×1,3 GHz, GPU: PowerVR G6430
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 100 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 12
Akumulátor1 570 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:17 hodin
Dostupnostzáří 2013,

Zdroje: pocket-lint.com, pocketnow.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
petr
Kozene pouzdro vypada dobre. Sice bych ho spise nazval "hodnotnejsi" nez "hodnejsi", ale nic to nemeni na tom, ze vypada pekne ;)
Siliconova podoba je spise (jako cele 5C) mireno asi pro deti...
glaud
odkud jste sehnali informaci ze iphone 5s ma 2gb ram ?
Axon
Dobrý den, rád bych se zeptal, to pouzdro pro 5S, bude pasovat i na starší iP5? Děkuji za odpověď
Václav Skála
iPhony používám už mnoho let, příslušenství jsem vždy kupoval u APR a musím říct že už dost! Za mnohem lepší ceny dostanu mnohem větší výběr na stránce DomDom.us
Je to mladá Ostravská firma, a musím říct že se opravdu snaží. Takový skvělý přístup jsem ještě bohužel nikde jinde nezažil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze