Podívejte se, jak fotí zbrusu nové HTC Sensation

14

Vyzkoušeli jsme nejnovější dvoujádro na našem trhu. Ještě než vám přineseme první dojmy, rozhodli jsme se prověřit fotografické schopnosti novinky. Překoná HTC svůj stín? Jak si vede 8 megapixelový fotoaparát v reálu?

Do redakce nám včera dorazilo nové HTC Sensation, které doplní dvojici dvoujádrových novinek na našem trhu - LG Optimus 2X a Samsung Galaxy S II. Ještě než vám přineseme tradiční první dojmy a podrobný komentovaný videopohled, rozhodli jsme se vyzkoušet, jak novinka fotí. V diskuzích i na sociálních sítích se nás na fotoaparát modelu Sensation totiž často ptáte. Fotoaparát je pro řadu lidí rozhodujícím faktorem a pokud jsou na trhu tři dvoujádrové telefony s velmi podobnou výbavou, je právě fotoaparát (kromě designu, prostředí a několika drobností) jedním z klíčových prvků, čím se může nový telefon od konkurence odlišit.

TIP: přečtěte si preview HTC Sensation

HTC však je známo spíše nekvalitními fotomoduly ve svých telefonech a jen málokteré HTC lze označit za nadprůměrně fotící. Fotoaparát v HTC Sensation má 8 MPx rozlišení a nechybí mu ani automatické zaostřování a dvojice LED diod. Jak tedy fotí nová vlajková loď výrobce? Z trojice dvoujádrových telefonů určitě nejhůře. Samsung Galaxy S II podává o mnoho lepší výsledky a lépe si vede také LG Optimus 2X, a to i přes problémy s mléčným nádechem fotografií. HTC výrazně trpí na kompresi snímků, která fotografie výrazně degraduje. Automatika často scénu přepaluje a místy nezvládne barevné podání. Závažným nedostatkem je také neostrá oblast vlevo od středu fotografie, která se objevuje na všech snímcích a celkové hodnocení také snižuje. To však může být pouze defekt našeho kusu, což ještě zjišťujeme. Focení je také poměrně pomalé a než dojde k zaostření a vyfocení snímku, uplyne mnoho cenného času. Problémem jsou také poměrně dlouhé časy, se kterými Sensation pracuje. Objekty na fotografiích jsou tak často rozmazané, a to i za dobrých světelných podmínek.

TIP: podívejte se, jak fotí Samsung Galaxy S II

Pozitivně lze naopak hodnotit aplikaci fotoaparátu. Veškerá nastavení jsou při ruce a snadno upravitelná. Nadprůměrnou kvalitu mají také FullHD videa, která novinka natáčí. Kvalita je lepší, než v případě LG Optimus 2X, ale se Samsungem Galaxy S II se měřit nemůže. Dobrý výkon mají také LED diody, které spolehlivě osvítí místnost. Snímky však kvůli kompresi i přes dobré nasvětlení nejsou kvalitní. Jaký je tedy verdikt ohledně fotoaparátu HTC Sensation? Pokud je pro vás fotoaparát v telefonu důležitý a rádi byste špičkový mobilní telefon, nebude pro vás tato novinka ideálním kandidátem a raději sáhněte po konkurenci v podobě LG Optimus 2X nebo Samsungu Galaxy S II, přičemž ten druhý jmenovaný podává opravdu excelentní výsledky.

Zkušební snímky




Fotografie - exteriér, dobré světelné podmínky - snímky trpí kompresí a neostrostí v levé části


Zkušební fotografie - exteriér



Zkušební fotografie - interiér

Zkušební fotografie - interiér s LED diodou

Zkušební fotografie - makro

HTC Sensation – zkušební FullHD video

Zkušební Full HD video (42,22 MB, 3gp)

Již brzy se můžete těšit na klasické první dojmy a komentované video. Co říkáte na kvalitu fotografií a videa HTC Sensation? Máte také fotografie neostré v levé části nebo to je vada našeho kousku?

Diskuze ke článku
Viliam Valent
Tie fotky nie sú až také zlé ako som očakával, naopak je to celkom prekvapenie, o triedu lepšie ako ostatné HTC produkty, ale na konkurenciu to zďaleka nestačí. Je to celkom použiteľné, ale človek by od top prístroja za top cenu očakával len tie najlepšie výsledky, čo Sensation rozhodne nesplňuje.
Viliam Valent
Ešte dodatok k tej chybe - to neostrenie respektíve rozmazanie musí byť asi chyba daného kusu, inak si to neviem vysvetliť, bola by to potom teda riadna fraška...
ferda
V porovnání s SGS II je to vysoká bída, ale co čekat od HTC. Tam jsou foťáky na dvě věci už od dob HD2. Divně rozmazané a neostré, špatné podání barev, narůžovělé odstíny... U nějakýho wildfiru čert to vem, ale u novýho flagship telefonu za 14.000 v porovnání s jinými, je toto vážně slabota.

Když to porovnám se "starým" iPhonem 4, který dává "jen" 720p a má 5mpx, tak ten je tak o dvě úrovně výše.

Snad se HTC poučí, jinak fajnový telefon, líbí se mi nové Sense!
michal
Já měl jen jedno htc a to byl incredible s , ten zrovna fotil dobře, psali jste to i v recenzích, znamená to tedy , že sensation fotí hůř?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze