HTC Sensation: dvoujádrová senzace s Androidem

21

S novou vlajkovou lodí se dnes vytasilo HTC. Model Sensation útočí velmi silným dvoujádrovým procesorem s taktem 1,2 GHz, qHD displejem či možností záznamu FullHD videa. Inovováno bylo i prostředí Sense na verzi 3.0 a přibyla funkce HTC Watch. Podívejte se, jak vypadá nová vlajková loď výrobce pro rok 2011.

Po barcelonském veletrhu, který se konal letos v únoru, se HTC vyčítalo nepředstavení nové vlajkové lodi, která by dokázala konkurovat podobně vybaveným přístrojům od korejské konkurence. Již tehdy se však objevily názory, že HTC dlouho vyčkávat nebude. Ty se dnešním dnem potvrdily. HTC přestavilo svůj nový model Sensation, který byl do této doby známý jako Pyramid. Novinka se pyšní dvoujádrovým procesorem, který má oproti konkurenci dokonce vyšší taktování – 1,2 GHz. Model Sensation se totiž pyšní ještě jednou exkluzivitou, kterou je SuperLCD displej s rozlišením 960 x 540 pixelů. Na ploše 4,3 palce půjde o velmi jemnou podívanou. Nicméně vyšší rozlišení si žádá větší výkon. Zbývá dodat, že je displej krytý skíčkem Gorilla glass.

HTC Sensation - oficiální fotografie

Ještě se chvilku zdržím u hardwarové výbavy. Novinka pokračuje v tradici předchozích modelů a opět nabídne velkou paměť RAM o hodnotě 768 MB. Interní paměť pak nabídne rovný jeden GB a v základním balení výrobce přidá paměťovou kartu s 8 GB kapacitou. S dnešními výkonnými telefony se nabízí otázka, jak to bude s výdrží. HTC do modelu Sensation vložilo Li-Ion akumulátor s kapacitou 1520 mAh. Jde o slušné číslo, avšak nijak oslňující výdrž očekávat nelze. Operačním systémem je samozřejmě Android v nejnovější verzi 2.3.3 Gingerbread.

Nakousl jsem operační systém, se kterým úzce souvisí i nadstavba HTC Sense, kterou již jistě všichni důvěrně známe. Nicméně HTC ji stále vyvíjí a v modelu Sensation naleznete opět novou verzi 3.0, která přinese něco nového. Konkrétně půjde o přepracovanou pohotovostní obrazovku, která umožní uživateli přístup k nejčastěji používaným funkcím i bez odemknutí telefonu. Mezi další vylepšení se řadí inovovaná grafika i animace spolu s novými widgety a efekty počasí.

HTC Sensation - oficiální fotografie

V souvislosti se softwarem nemohu nezmínit zcela novou funkci HTC Watch. Ta nabídne filmový archiv oblíbených a nejnovějších filmů a seriálů. Každé video si uživatel může koupit nebo jen zapůjčit. Zakoupený film pak lze bezplatně sledovat až na čtveřici dalších HTC zařízení. Díky USB výstupu s podporou audiovizuálních přenosů ve vysokém rozlišení s redukcí na HDMI lze HTC Sensation používatjako multimediální centrum a stažené filmy si tak užít na moderních velkoplošných televizorech a projektorech. Pozitivní zprávou je, že služba bude dostupná i v České republice.

Designově se model Sensation nijak výrazně neliší od svých předchůdců. I přes 4,3 palcový displej například nebude tak široký jako model Desire HD. Rozměrově se velmi blíží modelu Incredible S. Konkrétní rozměry činí 126,1 x 65,4 x 11,3 milimetrů. Poměrně slušná je i hmotnost 148 gramů. Zejména vezmeme-li v potaz, že je celé tělo vyrobeno z jednoho kusu hliníku.

Zbylá výbava nepostrádá až na jeden prvek nic podstatného. Začnu třeba fotoaparátem, který nabízí 8 megapixelů, automatické ostření a dvojici LED diod. Díky dvoujádrovému procesoru je možné zaznamenávat i video ve FullHD rozlišení. Datová nabídka čítám vše, počínaje GPRS s EDGE a HSDPA s HSUPA konče. Nechybí Bluetooth 3.0 či Wi-Fi b/g/n. Trošku zamrzí nepřítomnost konektoru HDMI, který je suplován redukcí přes starší microUSB.

Nové HTC Sensation by se v České republice mělo začít prodávat 1. června 2011. O několik dní později by se měla rozběhnout i služba HTC Watch, která by se už v počátku měla chlubit filmotékou čítající na 600 světových filmů.

Technické parametry HTC Sensation

Kompletní specifikace
Konstrukce126,1 × 65,4 × 11,3 mm, 148 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 220
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2011, ?
Diskuze ke článku
finger
Položte mi vedle sebe Desire, Desire HD, Desire S, Incredible S, Wildfire S a garantuju vám že se 100% spletu v přiřazení správného názvu k danému telefonu, a to se mobilním světě pohybuji prakticky denně, a myslím že přehled mám hodně velkej... sakra HTC to je nuda ten váš design kde jsou časy Diamondů... :( V tomhle má dnes podle mě jednoznačně navrch SE :)
martin
Pohybuješ se v něm denně ,ale asi špatně, já bych se nesplet, každý je v něčem jedinečný a přesto je na první pohled poznat, že je to HTC. Design je to povedený tak nač ho měnit. BMW je taky na první poznat a všecho je to podobný. A to jsem HTC nikdy nevlastnil.
Dawid
Je pravda ze HTC si jsou hodne podobne a nekomu jse mohou zdat nudne ale za to maji nelepsi vybavu co se týče hardwaru nebo softwaru o proti konkurenci a kor ted tento Sensation nebo HTC 3D proste HTC quality brillant............
(mam HTC Desire HD - maximální spokojenost)
HTC
Quietly Brilliant vole :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze