Plánuje Google chytré hodinky s kamerou uprostřed?

1
Plánuje Google chytré hodinky s kamerou uprostřed?
  • Naznačuje to nalezený patent
  • Je možné, že Google čeká jen na příchod technologie, která to umožní

Hodinky s vodotryskem je slovní obrat, který během svého života slyšel snad každý. Obvykle jej používáme jako odpověď na nějaké nesplnitelné přání. Třeba, aby Google nechal vyrobit vedle telefonů Pixel i stejnojmenné chytré hodinky. Tato spekulace se periodicky objevuje, ale nikdy jsme nedostali do ruky hmatatelný důkaz.

Při nejrůznějším spekulování je tak potřeba vzít za vděk alespoň patenty. Ten nejnověji objevený sice pochází už z roku 2017, ale i tak přiživuje naděje na to, že se Google této myšlenky nevzdal úplně. Byli bychom docela vděční i za obyčejný referenční model, ale Google (možná) plánuje něco speciálního.

Pixel Watch

Střed hodinek totiž pod poloprůhledným displejem skrývá čočku fotoaparátu/kamery. Lze si představit využití při videohovorech nebo pořizování selfie, fotografovat něco jiného by byl asi tuhý oříšek. Možná Google čeká na příchod vhodných technologií, které umožní umístit snímače pod displej, nebo se zalekl z možných výtek ochránců soukromí, jak tomu bylo v případě Google Glass.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tohle už jsem viděl, to jsou ty hodinky, co natočily MUDr. Bartáka, jak v cele nesouvisle blábolí o přípravě nějakých atentátů, následkem čehož vyfásl prakticky doživotí. Zajímavé, že má kdejaký mukl na ruce takové hightech hodinky, které se pak ale během vyšetřování ztratily, narozdíl od toho usvědčujícího záznamu, takže jsme asi svědky spiknutí zednářů, které zahrnuje tvrdé potrestání jednoho z heretiků pomocí cestování v čase.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze