Fotíte rádi selfie? Teď vám k tomu stačí hodinky

Fotíte rádi selfie? Teď vám k tomu stačí hodinky
Fotografie: Kospet
  • Hodinky Kospet Optimus 2 připomínají malý telefon
  • Jejich součástí je i fotoaparát schopný natáčet Full HD video

Původně byl výraz „chytré hodinky“ vyhrazen těm s otevřeným operačním systémem, do něhož lze doinstalovat další aplikace. Postupně se tak ale začaly poněkud nepřesně označovat všechny přístroje na zápěstí, které lze propojit s mobilním telefonem. I když se jim věnuje celá řada výrobců, nabídka jejich funkcí je víceméně stejná: barevný dotykový displej, notifikace z telefonu, sledování sportovních aktivit a senzory životních funkcí. Ale co třeba takový fotoaparát?

Jestli něco takového hledáte, pak jste právě našli. Kospet Optimus 2 jsou vybaveny senzorem Sony IMX214, s rozlišením 13 megapixelů, který je schopen pořizovat Fulltextového HD videa s 30 FPS. Fotoaparát lze sklopit o 90°, takže lze vedle selfie pořizovat i záznamy okolí.

Kospet Optimus 2

Telefon na zápěstí

Spíše než hodinky připomíná tento model zmenšený telefon s Androidem. Jeho základní konfigurace je MediaTek Helio P22, 4 GB RAM a 64GB úložiště. Přístroj lze používat ve dvou módech. První je skoro plnohodnotný Android, druhý pak úsporný mód se základními funkcemi, který by měla 1 250mAh baterie udržet naživu až 5 dní. Nabíjecí kolébka navíc funguje i jako powerbanka, takže lze částečně nabíjet i mimo dosah elektrické sítě.

Kospet Optimus 2

Mezi další funkce patří podpora LTE, GPS a GLONASS, senzor srdečního tepu a okysličení krve. Vedle spánku lze sledovat 31 sportovních aktivit.

Kospet Optimus 2

Výrobce si za tyto netradičně vybavené hodinky ve své e-shopu žádá 199 dolarů, s českou DPH tedy něco přes pět tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze