LG se pokusí vzkřísit trend hodinek s fotoaparátem

LG se pokusí vzkřísit trend hodinek s fotoaparátem
  • Poloha senzoru fotoaparátu by se dala upravit tak, aby bylo focení pohodlné
  • Pomocí kamery by bylo možné například skenovat QR kódy během nakupování
  • Fotoaparát by také mohl posloužit k výpočtu kalorického příjmu

Kamery v chytrých hodinkách jsme zvyklí vídat obvykle v levnějších kouscích menších výrobců. Ti významnější od jejich nasazení upustili poté, co zjistili, že kamera v hodinkách pravděpodobně není to, po čem by uživatelé toužili. Například Samsung, který fotoaparát nainstaloval do první generace hodinek Samsung Gear, již poté nikdy podobný krok nezopakoval. LG se však pravděpodobně domnívá, že kamera v hodinkách smysl má a koneckonců i Apple možná plánuje něco podobného.

Patent LG hodinek s fotoaparátem

LetsGoDigital upozornila na patentovou žádost od LG, v jejichž nákresech můžeme spatřit hned několik způsobů, jak by kamera mohla fungovat a kde by se na hodinkách mohla nacházet. Ve většině případů by se navíc poloha senzoru dala upravit tak, aby bylo její používání pohodlné a uživatel si nebyl nucen v určitých případech vykroutit zápěstí, jako tomu bylo v minulosti.

Patent LG hodinek s fotoaparátem

Využití kamery by mohlo spočívat například v možnosti výpočtu kalorického příjmu při nafocení jídla nebo skenování QR kódu u potravin během nakupování. Poslední model chytrých „hybridních“ hodinek od LG, které spojují mechanickou část s displejem a chytrými funkcemi, se však příliš vřelého přijetí mezi uživateli nedočkal. Mnozí hodinky považovali za příliš rozměrné a drahé. Ničemu nenapomohly ani limitované chytré funkce, slabá baterie nebo zastaralý procesor. Zůstává tedy otázkou, zda to bude zrovna LG, komu (a jestli vůbec) se podaří nastartovat staronový trend hodinek s kamerou.

Patent LG hodinek s fotoaparátem
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze