Patent ukazuje, že Microsoft přemýšlí o Surface Trio

Patent ukazuje, že Microsoft přemýšlí o Surface Trio
Fotografie: Microsoft
  • Ke dvěma displejům by přibyl třetí
  • Celý přístroj by se skládal jako leporelo

Poslední pokusy Microsoftu s názvem Surface Duo a Surface Duo 2 pracují s jednoduchou myšlenkou: schopnosti telefonu zkouší rozšířit tak, že namísto jedné obrazovky použijí dvě. Pokud se tento přístup rozhodnou podporovat i vývojáři aplikací, pak může být taková kompozice displejů v mnoha případech pohodlnější a efektivnější.

Na stránkách americké patentové kanceláře (uspto.gov) se nyní objevil nový patent, který ukazuje, že si Microsoft pohrává s myšlenkou, že by přidal ještě jednu obrazovku. Celé zařízení by se pak skládalo jako dětské leporelo.

Surface patent

Jedna z obrazovek tak bude neustále na očích a pomocí „Always-On“ bude moci zobrazovat čas a notifikace. Microsoft v patentové žádosti poměrně přesně popisuje způsob skládání panelů a jejich propojení, nicméně už mlčí o tom, jaké výhody to má přinést v praktickém životě. Vícenásobný ohyb je nicméně logické vyústění trendu stále se zvětšujících displejů. Podobný patent má skoro každá firma zabývající se ohebnými displeji a tato představa pronikla dokonce i do sci-fi seriálu Westworld.

Telefon
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze