Ohýbat dovnitř, nebo ven? LG to zkusí oběma směry

3
Ohýbat dovnitř, nebo ven? LG to zkusí oběma směry
Fotografie: LG
  • Koncept připomíná leporelo
  • Ve složeném stavu vypadá jako běžný smartphone

Až se mezi uživateli více rozšíří ohebné telefony, určitě se mezi nimi povedou žabomyší války o tom, která koncepce skládání je lepší. Jestli se má displej nacházet uvnitř, jak to dělá Samsung Galaxy Fold, anebo nechat zobrazovací jednotku v uzavřeném stavu na vnější straně jako u Huawei Mate X?

LG ohebný patent

U LG možná nakonec dostanete obojí najednou v jednom telefonu. Tedy v případě, že se mu podaří realizovat patent, na který upozornil letsgodigital.org. Myšlenka je jednoduchá a ze všeho nejvíce připomíná dětské leporelo. Dva sklady v opačném směru vypadají v uzavřeném stavu jako běžný smartphone, po rozložení dostaneme něco podobného tabletu, avšak jedna třetina obrazovky je zde viditelně oddělená.

LG ohebný patent

LG tuto koncepci popisuje jako Z-Fold, avšak jako obvykle můžeme jenom spekulovat, kdy a jestli vůbec přijde na trh. Za zmínku rovněž stojí i patent Applu, který rovněž počítá se dvěma záhyby, avšak poněkud odlišným způsobem.

Diskuze ke článku
Petarda
Dva jsou málo, já bych jich tam narval alespoň dvanáct a borci si pak můžou poměřovat, kdo má větší nudli.
Marek Janosik-Bielski
Marek Janosik-Bielski
Naposledy upraveno: 12. 8. 2019 14:29
Tohle mi - a mohu se samozřejmě plést - přijde jako slepá cesta. Asi je to důležité pro vývoj, jen ať pěkně bádají a vymýšlejí, ale v praxi to nejspíš většina lidí neocení. Mobil chci používat jednoduše, ne pořád někde něco překládat a posouvat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze