Operační systém od Huawei by se v Evropě mohl jmenovat Harmony

2
Operační systém od Huawei by se v Evropě mohl jmenovat Harmony
  • Byla podána přihláška u Úřadu pro duševní vlastnictví EU
  • Mluví se v ní o mobilních operačních systémech, i stahování programů pro tyto systémy

I když to na chvíli vypadalo, že obchodní válka mezi Huawei a USA skončila, happy end se prozatím nekoná. Proto čínský gigant dál pracuje na scénáři, že by se musel obejít bez amerických produktů. Jednou z citelných ztrát by byl i operační systém Android od amerického Googlu, a proto se pilně pracuje na alternativě HongMeng také známé jako ArkOS.

Tak nějak se ale tuší, že pro západní trhy bude muset výrobce případně přijít s nějakým libozvučnějším názvem. Jeho možnou podobu – Harmony – odhaluje přihláška podaná u Úřadu pro duševní vlastnictví EU. Stalo se tak 12. července a v současné době se nachází ve schvalovacím procesu.

Harmony

Popis dotčených služeb nenechává nikoho na pochybách, že se bude jednat právě o operační systém. Kromě toho lze také vyčíst, že se tak bude nazývat celá platforma, respektive obchod s aplikacemi, protože přihláška mluví i i „stahovatelných programech pro mobilní operační systém“. Huawei nicméně stále prohlašuje, že by byl raději, aby se celý spor smírně urovnal a on mohl dál bez překážek využívat Android.

Diskuze ke článku
ristii
ješte bych jako čína, zakázal prodej mobilu s androidem na svém uzemí, samozřejmě i prodej jablek. Google bych zakázal v číně taky, stejně tak i intel. Dále bych rozšířil hedvábnou stesku na celou asii a i tam zakazal USA společnosti. A penízky se jen pohrnou
ristii
dále by mela čína prestat USA prodavat vzácné kovy na vyrobu elektroniky / globalne vyteží 80% techto surovin čína)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze