64Mpx snímač od Samsungu, levnější volání a další zprávy týdne

mNews
64Mpx snímač od Samsungu, levnější volání a další zprávy týdne
  • Nový snímač od Samsungu nabídne rozlišení 64 Mpx, po spojení čtyř pixelů do jednoho získáte 16Mpx fotografie
  • Google poodhalil budoucnost systému Fuchsia a Huawei začal prodávat P30 Lite
  • Seriál mNews každý týden přináší shrnutí nejzásadnějších zpráv uplynulého týdne

V blízké době možná běžně budeme fotit 64Mpx snímky. Podíváme se také na budoucnost projektu Google Fuchsia. Vítejte u mNews.

64Mpx snímač od Samsungu a levnější volání – mNews

Samsung představil snímač s 64Mpx rozlišením

Již v druhé polovině tohoto roku by se do výroby měl dostat nově představený snímač ISOCELL od Samsungu, který nabídne rozlišení až 64 Mpx. Využije technologii Tetracell, která skládá čtyři pixely do jednoho, a výsledná fotografie tak bude v rozlišení 16 Mpx. Standardně by to mělo znamenat schopnost pojmout více světla, případně snímat fotografie s obřím rozlišením. Pokud po něčem takovém tedy toužíte.

Huawei začal prodávat P30 Lite

Včera vstoupil do prodeje odlehčený model Huawei P30 Lite za doporučenou cenu 8 999 Kč. Recenzi telefonu již najdete na našem webu. Chválili jsme jeho zpracování, rychlé nabíjení i moderní fotoaparát. Za tuto cenu ho však dostihne dravější konkurence.

Google nastínil budoucnost Fuchsia

Fuchsia je připravovaný operační systém od Googlu. Konečně známe nějaké podrobnosti a rovnou mohu říci, že nepůjde o náhradu Androidu ani Chrome OS. Má jít hlavně o „vědecký“ projekt, na kterém se budou zkoušet inovace. Zároveň by mohlo jít o systém pro Internet věcí. Tak co, nejste z toho trochu zklamaní?

Volání do Evropy zlevňuje. Díky EU

Již dva roky v Evropské unii neznáme roaming a další metou se stalo volání do zahraničí, které dosud bylo značně předražené. Od 15. května vstupují v platnost nové ceníky, kdy například u O2 a T-Mobilu zaplatíte 5,89 Kč za každou minutu při volání z Česka na zahraniční číslo v Evropské unii. Zlevnilo se i posílání SMS. U Vodafonu již lepší ceny platí od 7 května.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze